avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ CONTINUÃ A AVOCAÞILOR

[ link extern ]

Ce parere aveti despre aceasta decizie? Mie personal mi se pare o mare tampenie (obligi un avocat la varsta pensionarii sa faca master??? #-o )

Acum am si o intrebare personala legata de aceasta hotarare...
"C. Avocaţilor cu activitate publicistică juridică li se vor recunoaşte, pentru fiecare articol publicat, un număr de 10 ore pregătire profesională, dacă articolul se publică într-o revistă de circulaţie locală, 20 de ore pregătire profesională continuă pentru articolele publicate în reviste de circulaţie şi recunoaştere naţională şi 30 de ore pregătire profesională pentru avocaţii cu activitate publicistică internaţională. "
... activitatea pe acest forum oare se considera "activitate publicistică juridică"? In plus stiam ca avocatii au nevoie de aprobarea baroului ptr. a-si face reclama in presa ( iar "activitatea publicistică juridică" semnata cu numele de avocat e tot o reclama) #-o
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 23 Martie 2009
othellox a scris:
... activitatea pe acest forum oare se considera "activitate publicistică juridică"?

Nu, articolul pe care l-ai citat se refera clar la "revista de circulatie ...".

In plus stiam ca avocatii au nevoie de aprobarea baroului ptr. a-si face reclama in presa ( iar "activitatea publicistică juridică" semnata cu numele de avocat e tot o reclama) #-o

Confunzi lucrurile. sa scrii un articol (asta e activitate publicistica) nu inseamna ca iti faci reclama.
Timpul nu sta pe loc,la fel si societatea Romaneasca.Nevoile omului trebuie aliniate la evolulia normala,aflata intr-o continua schimbare.Pentru timpuri noi trebuiesc oameni noi,cu idei noi,realiste.Anuare,carti de telefon foloseau bunici si strabunicii nostri,Acum,un simplu Click si afli tot ce te intereseaza.Nici un om nu mai foloseste in prezent cartea de telefon sau Pagini aurii.Foloseste internetul,izvor de documentare.Atunci si tabloul avocatilor care apare pe net,contravine publicitatii neautorizate a avocatilot.Din pacate in randul tinerilor avocati sunt multi care au copiat si imbratisat apucaturile neadaptate la realitate ale cellor avocati batrani.Am primit un e-mail de la un candidat la functia de Decan al Baroului,nu dau nume,care cersea voturi.Acesta este o rusine pentru avocati.Promitea apararea profesiei de avocat prin monopolizarea in continuarea a avocaturii si intarirea castei,prin reinfiintarea acelor obiceiuri comuniste numite Daciada avocatilot,Stiti cum se zice,,Calul cand ajunge gloaba,invata sa rumege"dar daca rumegatul ar veni cu idei constructive ar fi ideal,insa nu ,el te intoarce inapoi in timp sa-ti arate cat de bun era el.Tot gloaba,care se vede ca este pe duca,aflandu-se pe Bratul Sulina,la cativa km.de intrare in mare si stie ca din apa dulce devine sarata,ne mai fiind trebnica,incearca o ultima sfortare de a inota pe loc,folosind dictonul,,Dezbina ca sa poti castiga"
Asa ca atentie cum va sterneti asa dormiti
Andreea Lisievici a scris:

Nu, articolul pe care l-ai citat se refera clar la "revista de circulatie ...".

Pai tocmai la asta ma refeream... de ex. ziarul "Jurnalul de Sighisoara" are max. 10.000 de exemplare (aproximez si eu ca numai vreo 30.000 de cetateni are orasul), iar acest site are mult mai multi utilizatori, care nu sunt numai din localitatea unde stau ci chiar internationali... nu se poate asimila un site unei reviste? (ce sa mai zic ca majoritatea ziarelor/revistelor au si site unde se explica mai pe larg problema). Oricum asta e doar problema mea... astept raspunsuri generale pe aceasta tema...
othellox a scris:

Ce parere aveti despre aceasta decizie?


Sincer? Cand am vazut-o prima data mi-am adus aminte de o poveste.
Dupa un examen, Profesorul Grigore Moisil l-a pupat pe frunte pe un student zicand: acum poti sa te lauzi ca profesorul GM te-a pupat in fund ca asta nu-i cap! :rofl:

E adevarat ca incep prin a se referi la reviste (= publicatii in serie care primesc ISSN) dar sfarsesc fraza prin a se referi la activitate publicistica (in general) - adica si acele publicatii care primesc ISBN = carti, tratate de drept (si cum naiba sa spui ca scrierea unui tratat de drept echivaleza cu 20-30 de ore de pregatire??? cand in 30 de ore nu reusesti nici macar sa citesti ce s-au straduit altii sa scrie?)

Daca incerci sa crezi ca nu s-au referit si la acestea din urma atunci te intrebi ce se intampla cu autorii si coautorii cartilor si tratatelor (altele decat revistele)? Zici ca astia-s tampiti si-i trimiti sa faca pregatire... sau cum?

Daca s-au referit si la publicatii cu ISBN atunci sunt interesante 2 aspecte:
1. ISBN se poate acorda si la cererea autorului (maxim doua coduri pe an) contra unei taxe incomparabil mai mica decat pretul pe care il vor fixa ei pentru orele de pregatire de 2 bani jumate (valoare).
2. publicatia cu pricina poate sa fie si cu ...foi volante..., basca cu text in Braille.

Pacat ca nu cunosc limbajul, ca altminteri m-as fi apucat de scris in Braille - ca macar sa nu-i fac pe ei mai destepti prin ceea ce pot citi din ce-am scris eu, de vreme ce ei considera ca scriitorul unui articol este nepregatit/neformat cand se apuca de scris, dar devine mai pregatit si subit mai destept de indata ce i-au echivalat scrisul cu "formarea continua"...
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
romascanu, moderator
P.S.: Nu m-am referit doar la articolul citat de mine ci la toata decizia cand am cerut pareri... acel articol ma nelamurea doar pe mine (adica scrie un avocat 3 articole la ziar, cu sau fara aprobarea baroului si ia 30 de puncte, iar altul trebuie sa faca master ptr. 30 de puncte...)... mi se pare ciudata reinnoirea "licentei" (asa scrie in text) de avocatura din 3 in 3 ani... deci chiar si cei ce au master pot fi obligati sa dea doctoratul! daca nu au 60 de puncte in ultimii 3 ani... eu imi prind urechile in reglementarea asta de asta am apelat la forum...

Alte discuții în legătură

Pregatirea obligatorie a avocatilor antoanetalaura antoanetalaura Ce cunoasteti despre pregatirea obligatorie a avocatilor ? In afara de lege, ceva din practica....a urmat cineva astfel de cursuri, conferinte, etc? (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Ore de pregatire profesionala continua Alex Chiciu Alex Chiciu Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea \"licenta\")? va ... (vezi toată discuția)