avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ CONTINUÃ A AVOCAÞILOR

[ link extern ]

Ce parere aveti despre aceasta decizie? Mie personal mi se pare o mare tampenie (obligi un avocat la varsta pensionarii sa faca master??? #-o )

Acum am si o intrebare personala legata de aceasta hotarare...
"C. Avocaţilor cu activitate publicistică juridică li se vor recunoaşte, pentru fiecare articol publicat, un număr de 10 ore pregătire profesională, dacă articolul se publică într-o revistă de circulaţie locală, 20 de ore pregătire profesională continuă pentru articolele publicate în reviste de circulaţie şi recunoaştere naţională şi 30 de ore pregătire profesională pentru avocaţii cu activitate publicistică internaţională. "
... activitatea pe acest forum oare se considera "activitate publicistică juridică"? In plus stiam ca avocatii au nevoie de aprobarea baroului ptr. a-si face reclama in presa ( iar "activitatea publicistică juridică" semnata cu numele de avocat e tot o reclama) #-o
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 23 Martie 2009
Eu cred ca problema e programul de pregatire pana in 2011, care prevede teme neactuale si dupa cate s-ar parea, limitative. Totusi nu cred ca barourile tin de programul asta, si desi de multe ori au teme complet aiurea si/sau vorbitori nepotriviti, mai sunt si exceptii. De ex, si Alin tine vreo doua conferinte in aprilie :) (sunt inchise deja).
Eu cred ca ar trebui sa existe multumiri pentru toti colegii vorbitori in cadrul conferintei.
Faptul ca unii pot fi plictisitori si altii nu, e posibil sa nu tina neaparat de pregatirea profesionala, ci doar de tonul oratoric.
Daca o persoana vorbeste pe un ton egal timp de o ora poate adormi o sala intreaga dar acest lucru nu s-ar datora lipsei unei pregatiri adecvate ci doar datorita vocii sale.
In plus, nimeni nu este obligat sa se inscrie acolo unde crede ca ar pierde timpul ori s-ar plictisi.

De asemenea, mai cred ca nimeni nu o sa vina sa expuna lucruri care sa lase cu gura deschisa auditoriul.Chiar daca ar avea asemenea noutati nu ar face-o din motive lesne de inteles.Nu se cere o pregatire a colegilor avocati la nivel exceptional.

avocat Claudiu Lascoschi
Claudiu, pentru cineva care nu stie nimic despre aceste cursuri, stiu ca te-ai implicat in subiect... Evident, nu inteleg de ce.

Intreb daca stie cineva ce patesc pentru ca n-am trimis o hartie la barou si tu imi rasounzi ca fac dublul orelor de pregatire. IN primul rand, nu vorbeam ca nu le-am facut, in al doilea rand hotararile spun: sa se faca 20 de ore, daca nu, hai macar o medie de 10 pe an. De unde reiese de aici dublul si de unde reiese sanctiunea pentru ca nu am trimis hartia?

Apoi, despre "cabinetele mari", nu stiu, nici macar nu ai discutat cu un coleg sa afli cum se munceste acolo? Cand nu ai timp sa dormi de munca, cine te invoieste? Ca te poate invoi de la moarte, boala etc. numai sa vii la munca, da, da' cine te invoieste de la munca? :D Am avut colegi care au stat la o negociere peste 24 de ore incheiate... ce invoiala? Apoi au venit direct la birou si, pentru ca sefa nu se mai putea tine pe picioare si colegii nu mai vedeau bine, au fost lasati sa plece... la ora 16!! Ajunsesera la birou dimineata la 9! Li s-a dat liber pentru o noapte de munca... 2 ore!!
De-aia sunt cursurile sambata-duminica, pentru aia... Sau si pentru ei, in primul rand.

NU stiu cata dreptate are noisette, cert e ca nu poti judeca stiinta omului si puterea lui de didact din faptul ca are oficii! De asemenea, nu poti judeca acest lucru nici din cati bani face din oficii.
Nu cunosc avocati care sa ia mai putini bani ca la oficii... mi se pare greu de trait astfel.
Clientii insa nu sunt alesi, ci avocatul e ales!
Cat despre tonul oratorilor, nu ma priveste! Nu ai talent sa te faci ascultat, sunt atatia care au si cunostinte si talent oratoric.
Mai era un seminarist la ASE care spunea studentilor ca el nu se poate trezi sa ajunga la cursul de la 7:30; si? Acasa! Sunt oameni care ar putea sa se trezeasca...
Ce-ar fi sa spun clientului meu: stii, eu nu pot ajunge la prima ora la dosar sau, mai prost: daca nu ma asculta judele, e pentru ca n-am talent oratoric, nu pentru ca nu stiu carte!
Pai nu-l intereseaza pe ala de ce nu ma asculta, il intereseaza daca tin interesul treaz au ba! B-)
Nu cred ca se poate trece de un nivel de gradinita in 3 ore si, la fel, programa mi se pare cel putin neinspirata!
Imi cer scuze ca am raspuns unor chestiuni de pe ultima pagina a topicului asa, la gramada, dar cred ca ideea pregatirii e... pregatirea si nu oficiul, ora, tonul sau altceva.
Atata timp cat cursurile nu indeplinesc niste elemente de calitate, le vad inutile, create cu alte scopuri decat cel declarat. POate niste banuti, ceva, cine stie!
Ca o programa avea la baza o justificate, niste statistici despre numarul de dosare in domeniul x sau y... Corelarea pe ramuri de drept si, mai ales, niste teme mai putin generale, pentru ca sa fie dezbatute "mai cu talent" in cele cateva ore! Mai in amanunt, sa aflu ceva in plus fata de ce-am invatat la scoala, nu?
Asta e ideea unui curs de pregatire continua. nu ca acel profesor/ lector isi tine cunostintele pentru el (!??) cand el e platit sa le puna pe masa!
Da, am vazut cursurile lui Alin! Felicitari!
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Avlil, din intamplare eram acolo cand a intrebat cineva ce se intampla cu cei care nu au facut orele pe anul 2008.
Raspunsul a fost ca orele se vor recupera in 2009.Adica se va face un numar dublu de ore in anul 2009.
Am incercat sa fiu util.
dragii mei, referitor la avocatii din oficiu, cum pot acestia sa predea celor cu multi ani de experienta ca avocati alesi?
cum sa predea, avand in vedere ca acele persoane nu sunt in stare sa-si duca un proces de la A la Z si atunci isi iau oficii. ce experienta au ei? teorie stim si noi, la aceste conferinte cu totii vrem sa aflam ceva nou din practica.

si apropo...oficiantii nu castiga chiar asa de mult, dar stiu si eu cazurile de care vb. colegul Claudiu.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
noisette, utilizator

Alte discuții în legătură

Pregatirea obligatorie a avocatilor antoanetalaura antoanetalaura Ce cunoasteti despre pregatirea obligatorie a avocatilor ? In afara de lege, ceva din practica....a urmat cineva astfel de cursuri, conferinte, etc? (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Ore de pregatire profesionala continua Alex Chiciu Alex Chiciu Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea \"licenta\")? va ... (vezi toată discuția)