avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ CONTINUÃ A AVOCAÞILOR

[ link extern ]

Ce parere aveti despre aceasta decizie? Mie personal mi se pare o mare tampenie (obligi un avocat la varsta pensionarii sa faca master??? #-o )

Acum am si o intrebare personala legata de aceasta hotarare...
"C. Avocaţilor cu activitate publicistică juridică li se vor recunoaşte, pentru fiecare articol publicat, un număr de 10 ore pregătire profesională, dacă articolul se publică într-o revistă de circulaţie locală, 20 de ore pregătire profesională continuă pentru articolele publicate în reviste de circulaţie şi recunoaştere naţională şi 30 de ore pregătire profesională pentru avocaţii cu activitate publicistică internaţională. "
... activitatea pe acest forum oare se considera "activitate publicistică juridică"? In plus stiam ca avocatii au nevoie de aprobarea baroului ptr. a-si face reclama in presa ( iar "activitatea publicistică juridică" semnata cu numele de avocat e tot o reclama) #-o
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 23 Martie 2009
As vrea sa va cer parerea cu privire la un aspect: decanul BB sustine ca obligatia de formare profesionala continua incumba atat avocatilor definitivi cat si celor stagiari. Prin urmare, in opinia sa e normal ca stagiarii sa frecventeze doua forme de pregatire profesionala, din care una obligatorie (cea initiala) care nu are puncte de formare profesionala, si una dupa plac (cea continua). Cu toate astea, in toamna anului trecut baroul nu primea cereri de inscriere la conferinte decat de la avocatii definitivi.

Acum, e drept ca hotararea 14 spune ca toti avocatii au obligatia sa se formeze profesional. Dar totusi nu pot sa nu ma intreb ce formare "continua" se face simultan cu aia "initiala"? Si mai ales pe ce considerent sa desparti cele doua forme de pregatire profesionala? Scopul nu e oare ca avocatul sa se perfectioneze si sa aprofundeze institutii juridice? Si daca da, cum se poate afirma ca acest lucru nu se face prin formarea profesionala initiala?

PS: cica datorita faptului ca stagiarii sunt napastuiti si trebuie sa se formeze intens, la ultima sedinta a consiliului BB s-a hotarat ca o ora de formare profesionala continua sa valoreze 2 puncte, nu 1 ca pana acum. Prin urmare, toti avocatii (inclusiv definitivii care nu au nicio legatura cu premisa) trebuie sa faca doar 10 ore de pregatire pe an. Dubioase sunt caile baroului!
pai Andreea, costa ceva? lasa-i sa faca si INPPA si sa mearga si la conferinte la etajul 5 sau la Curtea de Apel sa se formeze!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
Alex Chiciu, Avocat
Nu cred ca e vorba de bani, de vreme ce conferintele de stagiu si cele de pregatire continua organizate de barou sunt gratuite.

Totusi ma surprinde ranzgandirea asta: anu trecut nu primeau stagiari, iar acum le cer si lor sa dovedeasca pregatirea continua, separat de cea initiala. De ce nu au dat pur si simplu ore de PC conferintelor de stagiu?...

PS: Cred ca-s la etajul 6 :)
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
barourile ialomita si calarasi s-au unit si cu acordul uniunii s-a infiintat un centru teritorial pentru pregatire profesionala continua a avocatilor la slobozia. Cunoasteti, mai sunt astfel de cazuri in tara? m-ar interesa urmatorul aspect: daca un aocat din baroul x poate urma cursurile de pregatire la un asemenea centru din tara, el neavand nici o legatura cu barourile arondate la acel centru teritorial
[ link extern ]
Ce spuneti de ultima moda a UNBR??
NU e vorba, asadar, de publicatii care au FFr, ISSN, MACARSENS etc., ci e vorba de publicatii agreate...
Ca daca spunea si in cazul publicatiilor on-line ceva de genul "de profil", isi facea omul un blog juridic si scrisa acolo... sau cum?
Nu inteleg de ce anume e lasata la indemana INPPA sa aprecieze ce publicatii sunt de apreciat... :))
Oricum, ce curs de pregatire de 3 ore e unul de pregatire continua? In 3 ore nu apuci sa te incalzesti...
Ca sa nu spun ca nu inteleg logica acelei programe... daca esti specializat pe o chestiune de nisa, un fragment mic de drept, nu te regasesti nicaieri...
Cunosc un coleg care face numai diverse chestiuni legate de nationalizare, cetatenii etc. Ala saracu' e obligat sa mearga la un curs de penal?
Sa nu spun ca nici eu nu am gasit mai mult de 2 cursuri de interes cat-de-cat, pe civil...
Foarte putine de contracte, nulitati, ca sa nu spun ca nu poti epuiza in 3 ore nulitatea unui act juridic...
E jenant...
A! Sa nu uit... Pe saitul INPPA nu-i nicio publicatie agreata! =D>

Alte discuții în legătură

Pregatirea obligatorie a avocatilor antoanetalaura antoanetalaura Ce cunoasteti despre pregatirea obligatorie a avocatilor ? In afara de lege, ceva din practica....a urmat cineva astfel de cursuri, conferinte, etc? (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Ore de pregatire profesionala continua Alex Chiciu Alex Chiciu Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea \"licenta\")? va ... (vezi toată discuția)