avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pana la urma in calitate de avocat sunt obligat si la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pana la urma in calitate de avocat sunt obligat si la CAS si la CAA?

Prin statului profesiei de avocat este reglementat clar modul contributiei sociale la asigurarile de sanatate prin CAA(casa de asigurari a avocatilor). Totusi la fondul asigurarilor sociale nationale (CAS) trebuie sa contribuie toti cei care provin din profesii liberale. Printr-o deductie simpla/logica, sunt obligat de 2 ori sa platesc contributiile la asigurari sociale din veniturile obtinute. Mentionez ca am platit pana in prezent toate contributiile doar la CAA, iar in urma cu cateva zile am primit o notificare de la CAS de neplata a contributiei. Mi se pare absurd sa fiu obligat de catre 2 entitati sa platesc aceeasi contributie de care voi beneficia 1 singura data. A contestat cineva o decizie de impunere venita de la CAS?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:25, 4 Decembrie 2011
Nu trebuie domnule avocat sa platiti CAA,noi avem sistemul nostru propriu .Adresati-va baroului de care apartineti, ei se ocupa de povestea aceasta,sigur sunt si alti colegi de-ai dvs sunt in aceeasi situatie.Si in cadrul Baroului Prahova au fost astfel de probleme si le-au rezolvat cei din conducere cu brio.
Raspunsul este putin confuz, tocmai CAA (casa de asigurari a avocatilor) este sistemul propriu. Si ati mentionat ca nu acesta trebuie platit sau va refereati ca CAS-ul nu trebuie platit?
Sincer as dori sa apara optiunea de a incheia asigurarari private 100% ,ca de asigurari de sanatate si sociale de la stat chiar nu beneficiezi in mod real.
Tocmai asta este substratul problemei , ca tot cotizam si nu vom beneficia de nimic. Atat timp cat nu sunt asigurarile private recunoscute integral suntem in situatia pe care ati mentionat-o anterior. Legea facuta prost, nesustinuta procedural si confuzia produsa in acest fel destabilizeaza viitorul multor cetateni din aceasta tara.
rolandmindrila a scris:

Sincer as dori sa apara optiunea de a incheia asigurarari private 100% ,ca de asigurari de sanatate si sociale de la stat chiar nu beneficiezi in mod real.


Nimeni si nimic nu va opreste sa va faceti o pensie privata. Eu pesonal am ajuns la concluzia ca degeaba contribui la cea de stat si m-am indreptat catre cea privata. De la stat, daca mor, ma aleg doar cu ajutorul de inmormantare (urmasii mei) pe cand pensia privata revine mostenitorilor. Eu am grija de mine, nu statul......

Alte discuții în legătură

Cas avocati brasovbrasov brasovbrasov buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire. pentru avocati exista obligativitatea de inscriere la Casa de Asigurari de Sanatate, Nationala, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru avocat MiriamT MiriamT Buna ziua, Sunt in bransa de 4 luni si urmeaza sa nasc in noiembrie. Mi-am platit sanatatea si la Casa de Asigurari a Avocatilor si la stat. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Venit mediu brut lunar avocat 2008 Alina Defta Alina Defta Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat. (vezi toată discuția)