Prin statului profesiei de avocat este reglementat clar modul contributiei sociale la asigurarile de sanatate prin CAA(casa de asigurari a avocatilor). Totusi la fondul asigurarilor sociale nationale (CAS) trebuie sa contribuie toti cei care provin din profesii liberale. Printr-o deductie simpla/logica, sunt obligat de 2 ori sa platesc contributiile la asigurari sociale din veniturile obtinute. Mentionez ca am platit pana in prezent toate contributiile doar la CAA, iar in urma cu cateva zile am primit o notificare de la CAS de neplata a contributiei. Mi se pare absurd sa fiu obligat de catre 2 entitati sa platesc aceeasi contributie de care voi beneficia 1 singura data. A contestat cineva o decizie de impunere venita de la CAS?
Cred ca este vorba de o confuzie legata de faptul ca cei de la casa de sanatate au preluat baza de date a fiscului unde, foarte probabil, declaratia 200 a fost prelucrata eronat.
Deci, din punctul de vedere al casei de sanatate datorati aceasta suma. Nu veti sti care e situatia reala decat mergand acolo cu dovada platii catre CAA.
Cas avocati
brasovbrasov
buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.
pentru avocati exista obligativitatea de inscriere la Casa de Asigurari de Sanatate, Nationala, avand in vedere ... (vezi toată discuția)