avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitatea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitatea salariului

Angajatorul a bagat aceasta in regulamentul intern si specifica ca nu am voie sa spun ce salariu am si nici sa ma interesez de salariile colegilor.

Nu vad nicaieri unde specifica legea ca am obligatia sa-mi tin salariul confidential, si, din cate stiu regulamentul interior se aplica doar in incinta angajatorului, nu si la un interviu spre exemplu (unde nu-mi spun salariul de obicei, dar uneori ar fi cazul).

Care este adevarul va rog?

ART. 163 – Confidentialitatea salariului
(fostul art. 158 anterior republicarii din 2011)

(1) Salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea confidentialitatii.

(2) In scopul promovarii intereselor si apararii drepturilor salariatilor, confidentialitatea salariilor nu poate fi opusa sindicatelor sau, dupa caz, reprezentantilor salariatilor, in stricta legatura cu interesele acestora si in relatia lor directa cu angajatorul.
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 00:08, 17 Decembrie 2011
Rectific unde am zis "complicitatea cu angajatorul" cu, complicitatea cu "directorul" corupt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii /pt. personal contractual din institutii publice - lege neconstitutionala muraruelena muraruelena - legea salarizarii /pt. personal contractual din institutii publice este o lege neconstitutionala, intrucat: - potrivit legii salarizarii, sporul de ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ce salariu au colegii de munca? cuscus cuscus Am cerut in instanta sa nu mai fiu discriminat salarial si am castigat proba in baza codului de procedura civila art. 174, fiindca angajatorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Proces?! m_at m_at Sunt angajata la o firma din anul 2009, cand legea salarizarii preciza ca persoanele cu studii superioare sa fie incadrate cu un salariu mai mare, pentru ... (vezi toată discuția)