avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara
Va rog frumos sami raspundeti la o intrebare.Am nevoie neaparat de ajutor.Tatal meu in varsta de 75 de ani a suferit mai multe accidente vasculare in urma caruia a ramas paralizat.Niste prieteni de ai lui l-au incantat lau dus cu zaharelul si le-a trecut contract pe casa cu clauza de intretinere pe timpul vieti si cu acoperandul de cheltuielilor de inmormantare.Au angajat o femeie timp de un an sa aibe grija de el de 3 ori pe zi sai dea sa manance si sal schimbe.Iau adus odata pe saptamana de mancare,in rest nu au facut nimic pentru el,eu sunt singurul lui copil.Ei au renuntat sa mai aibe grija de el,au spus ca renunta la tot,sa le dau 250 de mil bani vechi ca sa schimbe contractu in fata notarului.Ei fiind singurului copil,mam dus din mila ca sa am grija de el,stiind ca lea dat casa lor dar totusi as vrea sa recuperez locuinta ce mi se cuvine.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat ,Ce sa fac ? Cum pot sa anulez contractu fara sa platesc nimic ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 00:27, 17 Decembrie 2011
Puteti cere rezilierea contractului pt ca nu si mai indeplinesc obligatia asumata in contract fata de tatal dvs. Debitorii obligatiei de intretinere sunt pusi de drept in intarziere, daca este contract de intretinere. Daca este contract de vanzare cumparare puteti sa l atacati in instanta daca pretul este fictiv si puteti demonstra acest lucru, ca nu s a platit pret tatalui dvs si clauza de intretinere nu a fost executata.
Fara sa platiti nimic nu e posibil. Tatal dvs. poate ataca contractul in instanta pentru nerespectarea obligatiilor asumate.
Tatal dumneavoastra trebuie sa solicite rezolutiunea contractului in instanta (nu dumneavoastrs). Aflandu-se intr-o situatie de sanatate precara, trebuie sa i se numeasca un curator. Puteti primi procura dumneavoastra de la tata si sa formulati actiune in justitie.
Incetarea contractului poate avea loc si de comun acord cu intretinatorii. Daca si ei doresc incetarea contractului, mergeti la notariat si intocmiti act aditional cu acest continut. Prezenta este obligatorie a tatalui si a intretinatorilor. Daca tatal nu poate merge, ii trebuie procura speciala data cuiva (dumneavoastra) special facuta pentru intocmirea actului de incetare a contractului. Dar pt aceasta procura, tot la notar se merge. Poate reusitit sa chemati un notar acasa daca nu se poate deplasa deloc. Suma de 25 de milioane de lei vechi din punct de vedere juridic nu are cauza, adica nu se datoreaza. Puteti obtine rezolutiunea si fara sa platiti acesti bani. Dar aveti nevoie de avocat si procesul dureaza cateva luni. Onorariul platit avocatului e posibil sa vi-l recuperati sau nu dupa proces...sunt multe lucruri care se intampla deseori. (de pilda nu vi se da chitanta sau o pierdeti, onorariul e prea mare si instanta nu acorda cheltuieli de judecata intr-un cuantum asa de mare, etc)/
Multumesc pentru raspuns ,eu nu as vrea sa ajung prin tribunale deoarece am o situatie dificila ,tocmai de aceea as dori o cale cat mai simpla de a scapa de acesti oameni ,care mi cer bani si mai rau e ca si tata zice ca trebuie sa o fac.Nu am bani ptr.ca daca as avea le as da sa scap de ei ,tatal meu o viata intreaga nu s a gandit la mine ,ptr ca parintii mei au fost despartiti,de cand aveam 12 ani.Ma urat ca am ramas cu mama ,si ptr.asta cred ca a si facut acest gest dar acum i pare rau.Daca eu nu ma duceam ce se alegea de un om paralizat la pat?Unde e dreptatea?DE ce copiii platesc pentru greselile parintilor?
Vorbiti cu „ingrijitorii” sa mergeti la Notar sa anulati contractul. Nu stiu cat ar putea costa, intrebati la un cabinet notarial

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Sandra Alexandra Sandra Alexandra Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o nelamurire . Bunicul meu le-a facut parintilor mei contract de intretinere acum 11 ani au respectat contractu ... (vezi toată discuția)
Se poate rupe un contract vanzare cumparare cu clausa? ana-victoria ana-victoria Buna ziua, parinti mei au divortat in 2004 si totusi mereu si-au vorbit cat de cat, eu am fost plecata in italia 11 ani la una din surori(suntem 3 fete) tatal ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu uzufruct viager? catalin1977 catalin1977 bunaziua asi dori o informatie ,noi suntem 5 frati parintii nostri au decis sa ami faca acum 5 ani mie un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)