avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare imobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare imobil

Buna ziua,

Problema cu care ma consult este urmatoare: firma la care sunt actionar detine un imobil compus dintr-un spatiu comercial si 2 apartemente.In anul 2005 am cumparat un imobil la pret de achizitie 200000 lei. In baza unei autorizatii de constructie am renovat acel imobil si am mai costruit 2 nivele. Valoarea contabila a imobilului acum este de 380000 lei. Din cauza unor datorii pe care le are firma in momentul de fata am dori sa vindem imobilul.Dar aici intervine problema.Cumparatorii imobilului vom fi noi, adica cei 2 asociati. Intrebarea care se pune e: care este suma minima cu care putem vinde acest imobil luand in considerare ca valoarea lui contabila este de 380000lei? Ne intereseaza acest lucru pt a evita o plata a unei TVA de valori astronomice. Ce valoare are TVA pt vanzarea unui imobil a carui certificat final de receptie a lucrarii a fost emis in iunie 2011? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:41, 29 Noiembrie 2011
Deoarece firma d-vs are datorii, e indicat ca evaluarea imobilului sa o faceti cu un evaluator autorizat, in felul acesta nimeni nu va va putea acuza de tentativa de frauda.
Asociatii nu pot sa cumpere propriile active pe care le detin deja!
grio_p a scris:

Deoarece firma d-vs are datorii, e indicat ca evaluarea imobilului sa o faceti cu un evaluator autorizat, in felul acesta nimeni nu va va putea acuza de tentativa de frauda.
Asociatii nu pot sa cumpere propriile active pe care le detin deja!

Oricine poate cumpara activele unei societati, ele nu sint detinute de asociati, ci de catre firma.
Pretul de vinzare trebuie sa fie pretul pietei. Fiscul poate reconsidera orice tranzactie efectuata sub acest pret. De aceea existenta unui raport de evaluare, asa cum a fost sugerat mai sus, este de preferat pt a justifica pretul de vinzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren sub pretul de achizitie NICORICI2007 NICORICI2007 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o societatea vrea sa vanda un teren altei societati cu o valoare mai mica decat valoarea contabila. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)