Buna ziua,
Am o intrebare cunoscatorilor de aici. Varul meu a condus un autovehicul cu o platforma cu numere de inmatriculare(germania) expirate, dupa ce a cumparat-o(platforma) pe o distanta de cativa metri. A fost oprit de politie si evident i-a fost retinut permisul, dar pe o perioada nedeterminata si fara dovada de circulatie(practic a fost nevoit sa isi abandoneze masina). Din cate am inteles este caz penal si poate dura foarte mult timp pana la solutionare.
Intrebarea mea este: Cum se procedeza in acest caz avand in vedere ca are domiciliul in Constanta, iar el a fost oprit de politie in Popesti-leordeni? Se mai poate obtine dovada pentru circulatie, eventual pentru a putea iesi din tara?
Art.113. - (1) Permisul de conducere se restituie titularului:
a) la expirarea perioadei de suspendare;
b) când, în conditiile art. 96 alin. (4), s-a hotarât ca exercitarea dreptului de a conduce nu se suspenda;
c) la încetarea masurii de siguranta prevazute la art. 112 lit. c) din Codul penal;
d) în baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau încetarea urmaririi penale;
e) în baza hotarârii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat;
f) la încetarea cauzelor pentru care a fost retras permisul de conducere în conditiile art.97 alin.(4), certificata printr-un act medico-legal.
(2) Permisul de conducere se restituie de catre politia rutiera în conditiile stabilite în regulament.
nu ne incadram la nici una din aceste conditii.le-am tot citit pe o gramade de site-uri in cautarea unui raspuns dar nu se zice niciunde pe ce perioada maxima poate fi retinut permisul.raspunsul celor de la politie :atata timp cat continua cercetarea se retine permisul
Nu se mai prelungesc dovezile de circulatie (pentru infractiuni), sau daca nu s-a dat o dovada nu se elibereaza alta. Cu alte cuvinte nu poate iesi din tara minim 3 luni.