avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sotia are o intrerupere in activitate de cateva luni, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sotia are o intrerupere in activitate de cateva luni, cum poate beneficia de indemnizatie pentru CCC?

sotia mea este gravida in 8 luni ar trebui sa nasca pe 18 ian 2012 am inteles ca nu poate intra in ccc pentru ca are o intrerupere de 5 luni pe cartea de munca in ultimele 12 luni exista o modalitate de a beneficia de orice fel de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 30 Noiembrie 2011
nu, decat daca aveam 12 luni consecutive
dar daca copilul se naste in ianuarie2012 si eu ca tata fac 12 luni in campul muncii pe data de 4 feb 2012 pot beneficia?daca da ce documente sunt necesare?
din pacate nu poti beneficia, tot 12 luni lucrate consecutiv anterior datei de 18.01.2012
ilie_adrian a scris:

sotia mea este gravida in 8 luni ar trebui sa nasca pe 18 ian 2012 am inteles ca nu poate intra in ccc pentru ca are o intrerupere de 5 luni pe cartea de munca in ultimele 12 luni exista o modalitate de a beneficia de orice fel de indemnizatie?


Poate beneficia doar de indemnizatia si concediul de maternitate ... Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
Concediul de maternitate are o durata de 126 de zile calendaristice.

Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 din care se retine doar CAS.

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
da beneficiaza deja de concediu de risc maternal doar ca si aici nu imi dau seama cum i sa calculat pentru ca ia are un salariu de 810 ron dar de cand e in concediu beneficiaza decat de 480ron asa au calculat angajatorii

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie pentru crestere copil de pana la 2 ani sommyint sommyint Buna ziua! Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti. In data de 28.08.2012 am incheiat contract individual de munca femeii de serviciu. Pana la aceasta ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de risc maternal popioana popioana buna ziua . As dori sa stiu care sunt noile legi cu privire la calculul pentru concediul de risc de sarcina precum si indemnizatia de maternitate. daca ... (vezi toată discuția)