avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Bilet la Ordin
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Bilet la Ordin

Buna ziua,
Am un B.O, investit cu formula executorie si pus in executare. Executorul Judecatoresc mi-a comunicat printr-o adresa ca recuperarea creantei nu mai poate fi continuata din lipsa bunurilor mobile si imobile apartinatoare debitoarei. Mentionez ca, executorul mi-a transmis 2 procese verbale din care rezulata ca la adresa mentionata -sediul social al debitoarei -nu a gasit pe nimeni.
In aceasta situatie mai pot sa-mi recuperez creditul? Executorul judecatoresc poate pune poprire pe conturile debitoarei din banci? Poate executorul judecatoresc sa execute administratorul (societatea debitoare este SRL)?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 19:21, 7 Octombrie 2008
Una dintre cele trei forme de executare silita este poprirea - si cea mai utilizata. Verificati daca executorul a utilizat-o - daca nu, solicitati-i in scris sa transmita adrese de poprire tuturor bancilor comerciale care activeaza in tara. Administratorul nu poate fi executate decat daca a avalizat in nume propriu BO pus in executare - asta verificati pe bilet - avalul se da in stanga sus.
Daca biletul nu este avalizat nu va puteti indrepta in baza lui impotriva persoanei fizice administrator sau asociat. In schimb, daca suma datorata depaseste 10.000 lei puteti deschide procedura falimentului printr-o cerere timbrata cu 39 de lei si timbru de 0,3 lei, adresata tribunalului in raza caruia se afla sediul de la ORC al debitorului.
In cadrul procedurii veti putea cere antrenarea raspunderii patrimoniale a administratorului SC, si astfel sa ajungeti sa recuperati creanta din averea sa.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cu placere! Succes!
1. Intrebare : cat de mare este debitul ?
2. Sfatul colegei Diana este corect si puteti proceda in consecinta !
3. Puteti apela la un avocat specializat in recuperari de creante sau de ce nu chiar la o firma de avocati specializati in recuperare profesionala de creante ( depinde de debit) cum ar fi spre ex: - Urban si Asociatii - nu sunt degeaba nr 1 in materie - vezi
[ link extern ] >
Success !!

Cu stima Av. Ion Gabriel Anghelus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala mariusbm mariusbm Buna ziua, Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)