avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... bilet la ordin refuzat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

bilet la ordin refuzat

buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii
daca am un bilet la ordin refuzat pot sa-i deschid procedura de insolventa firmei respective? si cum imi recuperez banii?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 20:58, 12 Aprilie 2009
Si ce rezolvati ? pana va recuperati debitul dureaza poate si un an si asta daca nu sunt creditori chirografari .Mai bine incercati pe cale amiabila .
dar oricum ii recuperez ?nu?
pe cale amiabila am incercat si nu se poate
cred ca numai asa se sperie si pot sa-i recuperez
dar cu firma lui ce se intampla daca se ajunge la procedura de insolventa?

Mergeti la un executor judecatoresc si cereti punerea in executare a acestui bilet. In functie de practica judecatoriei de la sediul debitorului acest bilet trebuie sau nu investit cu formula executorie.
Se dizolva firma si se inchide dupa lichidarea bunurilor si acoperirea creantelor. Este o procedura periculoasa si cred ca este intreprinsa cu rea credinta de catre unii creditori. Mai multa intelegere nu ar strica ,sunt atatea cai de recuperare a creantei ..
Luati legatura cu un executor judecatoresc. Biletul la ordin nu se investeste cu formula executorie. Nu merita sa deschideti procedura insolventei deoarece executarea silita, in cazul in care exista bunuri ce pot fi valorificate , este mai eficienta.

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin VILISOR VILISOR am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Solicitare insolventa debitorului vs executare silita smart accounting business srl smart accounting business srl Buna seara! Va prezint urmatoarea speta , cu speranta ca voi fi ajutata de specialistii de pe acest site, care de multe ori m-au lamurit in spete grele: am ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat la plata ionela27 ionela27 Care este procedura executarii silite in cazul unui bilet la ordin refuzat la plata pt lipsa disponibil?Ce alte posibilitati mai are un creditor pt a-si ... (vezi toată discuția)