avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni?

O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub semnatura privata?
multumesc
Cel mai recent răspuns: merlyn , utilizator 01:28, 11 Decembrie 2011
O observatie. Persoana care intreaba nu cred ca stie aproape nimic despre bursa, si actiuni care se tranzactioneaza pe bursa, dupa cum a adresat intrebarea. In acest caz nu cred ca este vorba despre nici o actiune ci despre un certificat de actionar asa cum a primit toata lumea prin acea metoda de privatizare in masa. In acest caz poate merge la un broker din raza localitatii in care se afla pentru a obtine prima informatie si anume daca firma la care este actionar mai exista sau daca este listata pe Bursa de Valori Bucuresti. Daca ne spune despre ce firma este vorba ne putem uita pe site-ul BVB pentru a obtine noi aceasta informatie pentru el .Abia dupa aia vom putea sa indrumam persoana pe calea ce trebuie urmata .
Dar certificatele de la petromidia mai au valoare?Unde credeti ca ar trebui sa caut informatii?Multumesc pentru raspuns, o zi buna.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
ambrozia, utilizator
Oricum ar fi, ca stie ca nu stie, daca sunt actiuni sau certificat de actionar, ca sunt de valoare sau nu, ca sunt listate sau nu la bursa, in cazul vanzarii....tot la o societate de brokeraj trebuie sa ajunga.
Dca actiunile sunt NOMINATIVE,probabil se vor vinde,in functie de statutul asociatiei actionarilor,celor ce au drept de preemptiune.
Daca actiunile sunt "LA PURTATOR",atunci se tranzactioneaza direct intre posesor si cumparator iar cel ce le poseda are toate drepturile conferite de lege.O fi asa sau nu?!
ambrozia a scris:

Dar certificatele de la petromidia mai au valoare?Unde credeti ca ar trebui sa caut informatii?Multumesc pentru raspuns, o zi buna.


Petromidia a fost delistata de la tranzactionare in 2004. A fost preluata de Rompetrol Rafinare.
Cred ca trebuie sa luati legatura cu Depozitarul.

[ link extern ]

[ link extern ]

Ultimul pret de tranzactionare la RRC => 0,0407 lei/act - la data de 30.11.2011
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

In legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni Tudor Popazu Tudor Popazu in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Achizitionare actiuni sergiu2011 sergiu2011 Buna seara.Vreau sa va spun ca ma bate gandul sa imi cumpar actiuni insa nu prea am informatii de unde as putea sa procur.Am auzit ca exista tot felul de ... (vezi toată discuția)
Actiuni fostul peco ayan71 ayan71 am actiuni la fostul peco din 1996 .Maisunt valabile daca da care este valoarea unei actiuni.Vreau sa le vand (vezi toată discuția)