avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... functionare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

functionare ong

Daca in statutul ong-ului este prevazut expres ca numai presedintele convoaca Consiliul director, mai exista si situatii exceptionale de convocare
Cel mai recent răspuns: darabadorin , utilizator 15:45, 30 Noiembrie 2011
Art.14. Membrii xxxxxxxx care incalca prevederile reglementarilor din domeniul pescuitului sportiv, ale prezentului statut ori care, prin activitatea lor, aduc daune sau afecteaza in orice mod imaginea si reputatia asociatiei li se aplica una dintre urmatoarele sanctiuni:
a)Avertisment b)Suspendarea dreptului de exercitare a pescuitului sportiv pe timp de pana la 1 an. c) Excluderea din organizatie.
Presedintele poate fi sanctionat in acest caz?
Adunarea generala nu s-a intrunit si nu a aprobat bilantul pe 2010.
(2)Adunarea generala se convoaca o data pe an in sesiune ordinara si de cate ori este nevoie in sesiune extraordinara, precum si o data la 5 ani, pentru alegeri, de catre presedinte sau la cererea a cel putin unei treimi din numarul membrilor organizatiei.
In 18.08.2006 s-au implinit 5 ani.Cei 1000 de membri au cotizatia la zi dar este grei sa-i adun,ce alta varianta am?
Trebuie sa faceti un efort sa-i convocati, poate acum ca iarna au mai mult timp liber si sa faceti alegeri pentru ca acum conducerea nu va mai reprezinta. In plenul adunarii se pot propune si masuri fata de fosta conducere. Constituiti-va intr-un grup de initiativa care sa mobilizeze acea treime. Faceti un tabel cu toti membrii cu drept de vot (cu nume si prenume, cnp sau serie legitimatie de membru daca aveti asa ceva, adresa, telefon de contact si semnatura). In capul paginii prezentati initiativa de convocare a adunarii generale a asociatiei, conform art. .. din statut, cu urmatoarea ordine de zi:....(detaliati pe puncte alegere organe de conducere, modificare statut, modificare cotizatie membrii care e hotarata de plenul adunarii, diverse). Pentru ca practic nu aveti comitet de conducere, treceti si locul de intalnire, data, ora.
Anuntati si conducerea.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator
Am inteles, multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie act aditional modificare statut mihai09 mihai09 Buna ziua, as dori sa completez scopul asociatiei si am inteles ca trebuie sa fac un act aditional la notar la notar trebuie sa mearga membrii consiliului ... (vezi toată discuția)
Preluare ong olga2011 olga2011 Am gasit o asociatie non profit pe care as putea sa o preiau eu cu inca doua colege.nu stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem .Sigur am dori sa ... (vezi toată discuția)
Legalitate cotizatie ajvps botosani vlad196938 vlad196938 Va salut cu respect ! Am platit taxa de pescuit sportiv , cotizatia, anuala in iulie 2015. Logic ar trebui sa fie valabila pana in mai 2016 , nu ? La ... (vezi toată discuția)