avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social

Se poate depune aportul in numerar pt majorarea capitalului social al unui SRL roman la o banca din strainatate (avand in vedere ca asociatul care vrea sa majoreze capitalul e de asemenea strain)? Exista vreun temei legal care sa interzica sau sa permita acest lucru? Daca da, care e acela?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Finfi, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:44, 30 Noiembrie 2011
Dar de ce nu transfera banii in contul firmei care e inregistrata in Romania?
Se insista asupra depunerii la banca din strainatate, iar eu intreb daca acest lucru e posibil sau nu si in ce conditii, pt ca acelasi raspuns ca al dvs l-am primit si de la Registrul Comertului...
La majorarea de capital social nu mai trebuie sa deschideti cont de capital, asa cum se face la infiintarea firmei, unde sa zicem ca poti sa depui banii la ce banca vrei, dar totusi in tara, nu in strainatate. De aceea spuneam ca se foloseste contul firmei deja existent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social manfree manfree Buna ziua...Tin sa le multumesc in primul rand celor care fac schimb de informatii aici...Gasesc multe dintre ele a fi mai mult decat utile... As avea si o ... (vezi toată discuția)
Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social lauraclio lauraclio Este posibil ca o persoana juridica romana, avand asociat unic o persoana juridica straina, sa aduca ca dovada a majorarii capitalului social ordinul de plata ... (vezi toată discuția)