avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

cum inregistrez un contract de sponsorizare : se sponsorizeaza cu un calculator, achizitionat de societate in 2007 si inregistrat ca obiect de inventar deci 303 este cu sold zero?
care sunt inregistrarile ctb in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 09:51, 14 Decembrie 2009
Ma gandesc ca trebuie sa recunosti existenta obiectului de inventar 303=758x
Sponsorizarea cand obiectul contractului il constituie bunurile materiale de natura stocurilor

-descarcarea de gestiune pe baza contracttului de sponsorizare si a avizului

6582 = 30xx, 345x, 371x la costul de achizitie al stocurilor
valoarea este cea de achizitie? pe aceea o folosesc ?
ce se intampla cu tva dedus la momentul achizitiei?
1. Da .
2. Din punctul de vedere al taxei pe valoarea adaugata, conform dispozitiilor art. 128 alin. (8) lit. f) Cod fiscal, acordarea de bunuri in cadrul operatiunilor de sponsorizare nu constituie livrare de bunuri in situatia in care operatiunea se incadreaza in limita
impusa de lege.
Aceasta limita, conform dispozitiilor Normelor metodologice, o constituie o cota de 3 la mie din cifra de afaceri a societatii pe parcursul unui an calendaristic.Asadar calculati .
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
cu tva m-am lamurit acum inca o intrebare cum procedez la calculul impozitului pe profit?
daca am pierdere la sfarsitul anului atunci clar aceasta valoare este nedeductibila dar daca am profit si ma incadrez in limitele impuse ar trebui sa scad cand platesc impozitul valoarea sponsorizarii este bun rationamentul meu sau se procedeaza in alt fel?
Da , se scade extracontabil Treci mod calcul in Registru fiscal.

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea obiectelor de inventar Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, La momentul achizitionarii ob. inventar fac c nota contabila: 303=401 cu tva aferent, si 603 = 303 in acelasi timp. evidenta ob o am facuta pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pe cheltuieli ContSters138151 ContSters138151 cum se inregistreaza pe cheltuieli la un magazin care efectueaza comert de produse nealimentare cu amanuntul, achizitia unor scaune? (vezi toată discuția)