avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculul concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculul concediului de odihna

Cum se procedeaza in cazul unui salariat care a avut o luna de concediu medical in cursul anului, iar acum solicita concediul de odihna. Din zilele de concediu de odihna se scade perioada in care salariatul a fost in CM? Puteti sa-mi sugerati un act normativ care sa ma lamureasca in aceasta problema? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:51, 28 Septembrie 2009
La un salar de baza de 600 ron cum se calculeaza concediul de odihna ce ar mai trebui platit de angajator daca decizia de desfacere a contractului de munca este din data de 1 august. Angajatul si-a consumat 3 zile din acel concediu. Multumesc

Si inca ceva.... este posibil ca sa fi in concediu fara plata in perioada de preaviz? adica daca in data de 13 iulie ti se spune ca esti concediat se poate sa te treca la fara plata pe jumatatea din luna care a mai ramas , fara acordul tau? adica fara semnezi vre-un act sau sa ai la cunostinta acel lucru? Ca apoi din 1 august sa ti se desfaca contractul de munca. vizat la ITM. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
Angelinne, utilizator
De la 01 ian. pana la 31.iulie aveti dreptul la 12 zile de concediu - 3 luate, raman 9 zile de plata. Suma depinde nu numai de salariul de baza.

Nu se poate asa ceva. In perioada de preaviz, 20 de zile lucratoare in cazul concedierii, angajatul poate lucra doar 1/2norma fara sa ii fie afectate drepturile salariale, sau poate lucra 10 zile norma intreaga, apoi 10 zile sa stea acasa, tot fara a fi afectate drepturile salariale, sau poate avea si concediu de odihna.
Pentru a beneficia de concediu, indiferent daca este fara plata sau de odihna, trebuie sa existe o cerere a angajatului pentru acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna redus functie de zile concediu medicale crai crai Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)