avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in curs. se ia in considerare perioada de concediu medical pentru calcului zilelor de concediu de odihna, sau nu se ia in calcul?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:37, 24 Noiembrie 2009
De obicei, se calculeaza asa: daca angajatul a avut toata luna concediu medical, atunci pentru acea luna nu se acorda concediu de odihna, daca angajatul are cateva zile concediu medical intr-o luna, atunci se acorda concediu de odihna.
Daca vreti sa calculati exact numarul de zile lucratoare dintr-un an din care sa scadeti zilele de concediu si apoi sa calculati concediu de odihna cuvenit, nu este nici asa vreo problema.
multumesc pentru raspuns. imi puteti spune si care este legislatia care prevede acest lucru?
1. Din Codul muncii:
Art.140 (2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
2. Daca salariatul are dreptul la un CO 21 de zile lucratoare pe an si a fost o luna in concediu medical (adica nu a prestat activitate) atunci are dreptul la 21:12x11=19,25 zile, adica 19 zile lucratoare
Cf art 140 CM (2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
1. CO se acorda in functie de perioada LUCRATA dintr-un an, perioada absenta nu se ia in calcul;
2. mai ales ca medicalul este peste 30 de zile, se suspenda ctr de munca, deci nu se acorda CO pt aceasta perioada.
calculul numarului de zile de concediu de odihna cuvenit se face in functie de timpul efectiv lucrat,adica o medie aritmetica ponderata lunara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu odihna argava argava CRACIUN FERICIT!!!! Daca anul acesta am fost in concediu medical din februarie si pana in decembrie fara sa-mi efectuez concediul de odihna firma este ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna reduse din cauza concediului de boala Amator26 Amator26 Buna ziua! Intrebarea mea este, daca numarul zilelor de concediu de odihna cuvenite intr-un an calendaristic (21 zile) scade in cazul in care salariatul a ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)