avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cale de atac impotriva hotararii irevocabile, predare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cale de atac impotriva hotararii irevocabile, predare permis de conducere

acum 6 luni mi s-a luat permisul de conducere ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni , o trecere de pietoni pusa in statia de autobuz,problema este ca nu era nici un pieton in traversare , am avut martor ,nu am fost filmat,cu toate acestea mi s-a respins cererea din prima adica nu am fost decat la o infatisare si mi s-a dat direct irevocabil :>> Respinge plângerea formulată de petenta petentul Claudiu împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria CC nr. 8087864 din 07.05.2011 întocmit de intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov ca neîntemeiată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.11.2011. Se mai poate face ceva?mai pot face recurs?au voie sa de irevocabil din prima?
Cel mai recent răspuns: klaussss , utilizator 11:00, 3 Decembrie 2011
Daca nu il predati si veti fi oprit in trafic de catre echipaje ale politiei rutiere, veti fi cercetat pentru infractiunea prevazuta de art. 86 din O.U.G. 195 din 2002:

Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de
către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la
5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o
persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Eu va recomand sa predati permisul de conducere. Aveti de asemenea dreptul sa solicitati reducerea perioadei de suspendare in anumite conditii.
mie mi l-a luat ptr o luna dar problema este ca la mine conteaza o luna ,eu din asta traiesc si mai ales ca vin sarbatorile!:(
As avea nevoie de un avocat,se poate sa contest plangerea de catre judecator la parchet?
Sa intelegem ca vreti sa formulati plangere la Parchet impotriva judecatorului care a solutionat plangerea dumneavoastra? Nu exista aceasta posibilitate.
da asta doaream :( asa tara asa legi!sunt facute sa le fie lor bine!va multumesc frumos!stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat antonpopescucristian antonpopescucristian buna ziua. am si eu nevoie de un sfat in speta mea daca se poate. in luna ianuarie 2011 mi s-a retinut permisul de conducere in jud ialomita pentru viteza. am ... (vezi toată discuția)
Conducere auto ,neinmatriculat si cu numere false ella2010 ella2010 un amic a fost surprins de mai multe ori conducand cu permistul suspendat si cu o masina neinmatriculata dar cu numere false. specific ca omul sufera de o ... (vezi toată discuția)