avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate fara act de spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate fara act de spatiu

Daca unei persoane i se expira buletinul de identitate , dar datorita unor imprejurari nefericite nu are domiciliul nicaieri ,apartamentul acesteia fiind vandut prin licitatie , de unde nu a primit nicio suma , locuieste pe unde poate , iar la eliberarea actului de identitate este nevoie de actul de posesiune a unei domicilii stabile ; care sunt posibilitatiile sa-si reinnoieasca actul de identitate, acest lucru nu se poate finaliza sub nicio forma in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:06, 2 Decembrie 2011
Poate exista o ruda sau un prieten care sa-l ia in spatiu, adica sa semneze o declaratie la evidenta populatiei precum ca sta la el, si-si face buletin la domiciliul acestuia.
Nu este nevoie sa locuiasca efectiv acolo, dar asta este o metoda des folosita in astfel de cazuri.

Poate solicita eliberarea unei carti de identitate provizorii, cu mentiunea la motivul solicitarii Expirare + Lipsa act spatiu.

Are nevoie de:
- actul de identitate care ii expira;
- 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza;
- certificat nastere, certificat casatorie (eventual sentinta de divort definitiva si irevocabila, daca este cazul), in original si copie
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate provizorii - 1 leu;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei



Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate laurentiu marian laurentiu marian am pierdut nste acte personale, printre care si actul de la casa si buletinul de identitate..... cum pot obtine un nou act de identitate, chiar si provizoriu, ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de identitate provizorii cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitate Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza; - documentele ... (vezi toată discuția)