avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara,
Sunt casatorita de 2 ani (inainte de casatorie 5 ani concubinaj) din care a rezultat un copil (in timpul concubinajului).
Apartamentul in care locuim este dobandit de sotul meu inainte de casatorie si mai are un apartament in care locuieste mama lui (tot pe numele lui) Din cauza unor neintelegeri, el locuieste in prezent cu mama sa, lasandu-ma pe mine cu copilul in apartamentul care locuiam impreuna spunand ca vrea sa anuleze actul de casatorie.
Intrebare: avand 2 apartamente iar eu cu copil si neavand unde sa ma duc , asta in cazul unui divort!, ,ma poate da afara din acest apartament? iar pentru pensie alimentara, sotul avand pensie si o societate comerciala, se ia in calcul si venitul de pe societate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 12:14, 9 Octombrie 2008
Multumesc mult.
Deci apartamentele sunt achizitionate inainte de a ne cunoaste. In cazul in care ma lasa sa locuiesc in apartament (asa a zis) mai pot cere pensie de intretinere pentru copilul minor de 5 ani? se ia in calcul si castigul din activitatea societatii care o are? sau numai din pensie? (este pensionar).
Oricum legile sunt cam aiurea. Femeile nu sunt sustinute absolut deloc.
In situatia dvs, poate cel mai bine ar fi sa gasiti o cale de comunicare cu sotul dvs, chiar daca au aparut neintelegeri in prezent, nu va grabiti sa divortati. Sunt sigura ca totusi isi iubeste copilul foarte mult si daca stiti sa puneti problema, chiar in caz de divort, puteti sa-l convingeti sa treaca casa pe numele copilului (ex.donatie) sau o alta modalitate (uzufruct sau abitatie viagera sau pana la majorat) prin care sa asigure copilul. Sfatul meu ar fi sa-l determinati mai intai sa se intorca acasa, macar ptr copil initial, asa ve-ti avea sansa de a va putea rezolva problemele casniciei sau in cel mai rau caz de a stabili in termeni amiabili un eventual divort.
Sunt intrutotu de acord cu sfaturile lui Adizza70.Chematil la un Birou de mediator unde va puteti clarifica situatia.
Daca vrea sa incerce sa repare relatia, in niciun caz nu intr-un birou, oficial, nu va obtine asta... Fie el birou de mediator, avocat sau jude.
Cat despre un psiholog, e alta poveste, de acord...
Pana la impacare, mie mi se par hotarati oamenii, asa incat...

Doamna cerasella, as vrea sa inteleg si eu la ce anume va referiti cand spuneti ca femeile nu sunt sustinute?... :-/ Barbatii sunt sustinuti? Sau nu am inteles eu despre ce incercati dv. sa transmiteti ca nu sunteti sustinuta... :sorry:

DEspre alte opinii, mai avem nevoie de informatii si dv. nu raspundeti si la necunoscutele noastre, ca sa va putem completa sfaturile deja date.
Nu se vor lua in calcul decat veniturile cu un caracter constant; depinde ce fel de venituri are din acea societate, dividendele nu se iau in calcul.
Ca sa cereti si pensie in asigurarea locuintei dar si in bani, o sa puteti cere... nu stim sa va spunem daca vi se va incuviinta acest lucru, caci depinde de sume, venituri etc. Iar noi nu cunoastem aceste aspecte si nu putem aprecia in ce masura are nevoie copilul de ambele si daca tatal si le poate permite pe ambele...
;) probabil userul vrea sa spuna ca in rom. mamele care isi cresc copii singure nu sunt sustinute de stat.
de exemplu in anglia au foarte multe facilitati

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Divort alexandrav alexandrav fratele meu este casatorit de 1 an si putin.casnicia nu nu mai merge.vrea sa divorteze...ea spune ca este deacord cu divortul...dar ea mai este si gravida in ... (vezi toată discuția)