avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul nostru , se va micsora pensia alimentara pe care o plateste fostei sotii?
Cel mai recent răspuns: raluca81 , utilizator 18:18, 23 Martie 2011
sotul trebuie sa introduca in instanta o actiune ptr. micsorarea - reducerea pensiei alimentare.
face cerere la instanta de micsorare a pensiei
Pensia de intretinere nu se reduce decat in situatia in care tatal minorului promoveaza dupa nasterea celui de-al doilea copil o actiune de reducere pensie.
In cadrul actiunii va trebui sa faca dovada nasterii celui de-al doilea minor cu certificatul de nastere al acestuia.
Pensia se va reduce astfel de la 25 % la 16.5 % din venitul net realizat de catre tata sau raportat la venitul minim pe economie dupa caz.
Multumesc pentru raspunsuri ! Sunt mame care dupa ce divorteaza din vina lor, spun ca se sinucid daca li se ia copilul, ca dupa ce obtin copilul sa-l stoarca de bani pe tata. Mame fara nici un venit, femei care s-au obisnuit cu un trai bun fara a face nimic. Nu va suparati pe mine mamicilor, dar sunt si cazuri in care mamele sunt foarte bune actrite. O mamica vroia chiar si banii de concediu ai fostului sot deoarece spunea ea, acesta oricum nu pleaca in concediu . Imi cer scuze inca o data . Nu vreau sa jignesc pe nimeni .
daca acele mame nu au niciun venit le este incredintat minorul? eu cred ca acesta este incredintat parintelui care face dovada ca are conditii de locuit bune ptr copil si un venit ca sa il poata intretine.si sotul dvs putea lupta ptr custodia minorului daca considera ca mama nu are niciun venit.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru un copil sau doi? elatoma24 elatoma24 Am 2copii minori,ambii recunoscuti de acelasi tata,purtand acelasi nume,tatal primului copil a decedat inainte de nasterea copilului.Copilul fiind recunoscut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei alimentare ulea ulea Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie ... (vezi toată discuția)