avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea permisului de conducere

Buna seara, as dori sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare si sper ca aici sa fie locul potrivit. Am avut permisul de conducere anulat pentru un an de zile, de curand a trecut anul si m-am hotarat sa redobandesc permisul insa am constatat ca este necesar sa adaug la dosar dovada anularii permisului de conducere anterior, eliberată la cererea solicitantului, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea permisului.Eu locuiesc in Bucuresti, Inspectoratul de Politie care a dispus anularea este cel din Vaslui, intrebarea mea este cum as putea sa fac astfel incat sa obtin aceasta dovada fara sa ma deplasez la Vaslui. Este posibil acest lucru? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ccatalin85 , utilizator 19:48, 2 Decembrie 2011
Intai spuneti pe ce baza vi s-a anulat permisul? Ce greseala ati comis s-au ce s-a intamplat? Daca ati avut vreun eveniment rutier si ati avut dosar penal atunci inseamna ca vi s-a anulat permisul pe baza unei hotarari judecatoresti si la implinirea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a acelei hotarari aveti dreptul sa depuneti actele pt a da examen pt obtinerea unui nou permis. Ar trebui sa aveti primita acasa de la judecatoria Vaslui hotararea de condamnare si anulare a permisului. Daca nu o puteti printa de pe site-ul judecatoriei respective.
Asa cum arata antevorbitorul meu doar instanta dispune anularea permisului nu si IPJ-ul.
Permisul a fost suspendat datorita comiterii infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, am avut dosar penal, sentinta a fost condamnare la 11 luni cu suspendare, am primit hotararea definitiva acasa insa am fost sa intreb ce acte sunt necesare pentru a putea intocmi dosarul in vederea sustinerii examenului si mi s-a spus ca trebuie sa merg la Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea "pentru a fi sters din calculator".

mentionez ca a trecut perioada de un an, tot ce vreau sa stiu este daca pot rezolva aceasta "stergere din calculator " de la distanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Insa, la Vaslui se intampla des sa treaca un an de la ramanerea hotararii definitive si irevocabile si Parchetul sa nu solicite anularea permisului.
Eu va sfatuiesc sa va adresati Parchetului care v-a cercetat cu o cerere , iar acesta se va adresa instantei de judecata in vederea anularii permisului.
Altfel,.....

Oricum va este necesara si o copie de pe hotarare in care sa se mentioneze data la care a ramas definitiva si irevocabila .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
imi cer scuze poate nu am explicat cum trebuie, sau eu nu inteleg, permisul meu a fost anulat, am primit acasa hotararea definitiva si irevocabila, a trecut un an, indeplinesc toate conditiile necesare intocmirii dosarului pentru a sustine examenul si a redobandi permisul cu exceptia respectivei dovezi pe care trebuie sa o obtin de la IPJ VAslui, ceea ce inseamna ca trebuie sa merg pana acolo, din spusele celor de la Udriste.Vreau doar sa stiu daca exista o cale de a obtine acel document fara sa fac un drum pana la Vaslui.

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare, redobandire permis sperantagabi sperantagabi daca a primit doi ani condamnare cu suspendare , pentru alcolemie ,poate redobindi permisul dupa un an ,sau trebuie sa astepte scurgerea acelor doi ani ,de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de conducere anulat, dupa o condamnare cu suspendare maniuvalentinilie maniuvalentinilie daca am fost condamnat 2 ani cu suspendare si mi sa anuklat permisul de conducere dupa cat timp pot sa dau examen sa-mi optin permisul din nou (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere pintenarug pintenarug ce acte trebuie la dosar, pentru redobandire permis anulat? dosarul poate fi depus inainte de un an, pentru programare la examen? (vezi toată discuția)