avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea permisului de conducere

Buna seara, as dori sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare si sper ca aici sa fie locul potrivit. Am avut permisul de conducere anulat pentru un an de zile, de curand a trecut anul si m-am hotarat sa redobandesc permisul insa am constatat ca este necesar sa adaug la dosar dovada anularii permisului de conducere anterior, eliberată la cererea solicitantului, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea permisului.Eu locuiesc in Bucuresti, Inspectoratul de Politie care a dispus anularea este cel din Vaslui, intrebarea mea este cum as putea sa fac astfel incat sa obtin aceasta dovada fara sa ma deplasez la Vaslui. Este posibil acest lucru? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ccatalin85 , utilizator 19:48, 2 Decembrie 2011
Ati primit acasa hotararea prin care vi s-a anulat permisul sau hotarea de condamnare pt. infractiunea de conducere sub influienta bauturilor alcoolice?
hotararea de condamnare, a trecut si perioada aceea de un an , tot ce vreau sa stiu este cum intru in posesia respectivei dovezi
Deci, asa cum va spuneam mai inainte, prin hotararea de condamnare veti observa ca nu s-a dispus si anularea permisului.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, Parchetul ar fi trebuit sa solicite instantei de judecata si anularea permisului. Daca pana la acest moment nu ati primit o hotarare prin care sa se dispuna anularea permisului inseamna ca el nu a fost anulat inca..

Acesta este motivul pentru care v-am recomandat sa va adresati cu o adresa Parchetului care v-a anchetat prin care sa le solicitati sa efectueze demersuri in vederea anularii permisului.
ok, aveti mare dreptate hotararea de condamnare nu contine si hotarare de anulare a permisului,asadar trebuie sa fac o cerere la Parchetul care m-a anchetat, trebuie sa merg la Vaslui sau poate fi inregistrata la Bucuresti? dupa care se dispune anularea si primesc dovada respectiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare, redobandire permis sperantagabi sperantagabi daca a primit doi ani condamnare cu suspendare , pentru alcolemie ,poate redobindi permisul dupa un an ,sau trebuie sa astepte scurgerea acelor doi ani ,de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de conducere anulat, dupa o condamnare cu suspendare maniuvalentinilie maniuvalentinilie daca am fost condamnat 2 ani cu suspendare si mi sa anuklat permisul de conducere dupa cat timp pot sa dau examen sa-mi optin permisul din nou (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere pintenarug pintenarug ce acte trebuie la dosar, pentru redobandire permis anulat? dosarul poate fi depus inainte de un an, pentru programare la examen? (vezi toată discuția)