avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cheltuieli formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cheltuieli formare profesionala

sunt medic rezident, pe post, cu CIM pe termen nedeterminat(conform ord.12/2008 art. 6 alin (5) si act aditonat confrom aceleasi ordonante art.6 alin (7) Specialistii formati in urma promovarii concursului de rezidentiat pe post sunt obligati sa lucreze la unitatea sanitara publica cu care au incheiat contractul individual de munca cel putin un numar de ani egal cu durata corespunzatoare pregatirii in rezidentiat. Obligatia se stabileste prin act aditional la contractul individual de munca, in baza prevederilor art. 193 din Legea nr. 53/2003- Codul muncii , cu modificarile si completarile ulterioare. Nerespectarea de catre salariat a obligatiei asumate il obliga pe acesta la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, respectiv a cheltuielilor de personal pe perioada pregatirii in rezidentiat, precum si la restituirea primei de instalare, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita, conform actului aditional la contractul individual de munca.
In baza art. 193 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii am cerut de la spitalul angajator decontarea cheltuielilor legate de formarea profesionala-rezidentiat- intrucat pregatirea in rezidentiat o voi efectua intr-o alta localitate, nu in cea in care este spitalul. Conform art.194- Codul muncii (ce face referire la formarea profesionala initata de angajator) si art.196-Codul muncii ( formarea profesionala initata de angajat) si art37 din OG 129/2000, cheltuielile ocazionate de aceasta sunt suportate de angajat. Insa la cerearea mea de decontare a cheltuielilor de transport si cazare in si pana la centrul universitar in care se efectuaeaza rezidentiatul am primit aviz negativ. Precizez ca in acest aviz se invoca doar Ord.12/2008 fara a mi se raspunde in vreun fel la solictarile legate de decontarea cheltuielior conform Codului Municii sau OG 129/2000.
Intentia mea este de actiona in instanta spitalul. Ce sanse de reusita credeti ca am si care ar fi modul de formulare a unei cereri/plangeri catre judecatorie? Din cate stiu pt conflictele de munca nu e nevoie de taxa de timbru sau alte cheltuieli.
multumesc anticipat pt raspunsuri
Sugestia noastra este sa va angajati un avocat.El stie exact ce are de facut.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la calitatea de rezident atrage dupa sine obligatia de a plati cheltuieli de personal? wikikikisorikiki wikikikisorikiki Buna ziua! Daca un rezident (pe loc, nu pe post) doreste sa demisioneze dupa doar 6 luni sau 1 an de la angajare si sa renunte complet la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Renuntare rezidentiat pe post mmnngg mmnngg buna seara ! sunt rezident pe post anu 2,doresc sa renunt la rezidentiat pentru a pleca din tara.....trebuie sa achit o anumita suma de bani spitalului sau cum ... (vezi toată discuția)
Legea 179/2008 ?? animis animis Am luat rezidentiat pe post si conform legii 179/2008 daca renunt trebuie sa platesc cheltuielile de personal (prin care inteleg salar net+ ch angajat+ch ... (vezi toată discuția)