avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

Am doi copii. Primul are 16 ani si este nascut in timpul casatoriei cu tatal lui. Am divortat acum 13 ani si instanta m-i l-a incredintat mie spre crestere. Intre timp m-am impacat cu fostul meu sot dar am traitin concubinaj. L-am nascut pe cel de-al doilea copil si dupa un timp ne-am despartit. Am deschis proces pentru recalcularea pensiei alimentare pentul primul copil si pentru calcularea pensiei celui de-al doilea copil, precum si pentru custodia celui mic. Momentan nu am un loc de munca si va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca cel mic sa nu-mi fie incredintat.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: lilinimat , utilizator 17:49, 8 Octombrie 2008
Obligatia legala de intretinere pt doi copii este de 1/3 , acesta este pragmul maxim, instanta putand acorda si mai putin .
Exista posibilitatea de a va fi incredintat copilul dvs , intrucat dvs va puteti angaja pe viitor.Este foarte important sa dovediti ca aveti aptitudinea si dorintza de a presta o munca remunerata astfel incat sa puteti intretine efectiv pe cei doi copii.
Puteti apela pt un avocat pt reprezentare .Succes
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra rapid. Am avut serviciu dar dupa nasterea celui mic am decis impreuna cu fostul meu sot sa raman acasa pentru a putea avea grija de cei doi copii si pe langa asta am lucrat la el la pensiune dar fara niciun act doveditor. Am numai martori.Copiii de altfel nu-si doresc sa stea cu el.Acum sunt in prezent in imposibilitatea de a ma angaja deoarece nu are cine sa aiba grija de cel mic .
Daca aveti o sursa de venit astfel incat sa ii puteti intetine pe cei doi , atunci si cel de al 2 lea copil va putea fi incredintat dvs .In toate cazurile se tine cont de interesul suprem al minorului .Este foarte importanta si dorintza acestora .
va multumesc, sper sa se termine totul cat mai repede si sa ne gasim linistea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere omama omama Buna ziua,am divortat in 2012,dupa pronuntare instanta a decis ca minorul sa ramana la domiciliul tatalui,iar eu sa platesc o pensie de intretinere de 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara fara acord ClydeS ClydeS speta1.Buna ziua,as dori sa va intreb daca in situatia in care am 2 copii nascuti intr-o relatie de concubinaj care a durat 10 ani,fosta partenera de viata are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ne platita ana gazdac ana gazdac la 1 an dupa divort fiica mea s-a impacat cu fostul sot au trait in concubinaj 7ani dar din sept.2008 pina in sept.2010 nu a muncit nicaieri pe aceea perioada ... (vezi toată discuția)