avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatie juridica imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatie juridica imobil

Dupa decesul sotului,proprietar al apart.,sotia si cei 2 copii rezultati din casatorie un baiat si o fata au drept la succesiune.Mama si fiul renunta ,fiica ramane unicul mostenitor al apart..Ginerele,respectiv sotul fiicei in consecinta are calitate de proprieter al apart.?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:46, 5 Decembrie 2011
tot ce se dobandeste in timpul casatoriei devine bun comun
Nu, nu orice bun dobandit in timpul casatoriei are calitatea de bun comun.
.Art. 340. - c.civ.
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soț:
a) bunurile dobândite prin moștenire legală, legat sau donație, cu excepția cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune.

Raspunsul este nu, pentru ca este bunul propriu al fiicei.
Poate fi bun comun numai in situatia de exceptie prevazuta de text.
Ginerele nu are nici un drept de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau cadou esty esty Mai intai vreau sa va salut profesionalismul si coerenta cu care raspunde-ti utilizatorilor,si acum intrebarea;Vreau sa cumpar o casa copilului meu care este ... (vezi toată discuția)
Donatie,cine mai are dreptul la aceasta donatie?? emanuellen emanuellen Buna ziua,as dorii sa donez un apartament copiilor mei.Dar fiica mea e casatorita,momentan nu are probleme in casnicie.Dar as vrea sa stiu daca in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)