avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Drepturi pagubit in raport cu firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Drepturi pagubit in raport cu firma de asigurari

Am fost victima unui accident (lovitura in roata dreapta fata-bieleta rupta, aripa, bara,geanta, ), ne-am inteles pe cale amiabila(amandoi fiind la ASTRA) dupa care s-a deschis dosarul.In prima faza pe baza constatarii initiale s-au comandat piesele avariate si totul este in regula.Am apelat la un service din apropiere, specializat mai mult pe tinichigerie-vopsitorie, deoarece la prima vedere acestea erau problemele.
Nu sunt ferm convins ca nu sunt afectate si alte piese de sub masina, respectiv la trenul de rulare-caseta, planetara, etc.Service-ul spune ca totul este in regula.
Doresc sa fac si o diagnoza, dar nu se deconteaza plata, ca cica nu are de-a face accidentul cu partile electrice ale motorului.Pot merge si la o alta unitate-service(daca am indoieli ) unde sa fac o diagnosticare tehnica, iar pe baza ei, primul service sa o repare?Ce posibilitati am pentru a fi sigur ca s-au schimbat toate posibilele piese avariate si nu ma trezesc dupa ceva timp cu probleme?
Care lege sau norme metodologice reglemeteaza aceste aspecte si ce drepturi am pentru a le putea pune in fata inspectorului de la asigurari.Care sunt despagubirile pentru nefolosinta masinii?
Daca un alt service i-mi spune ca trebuie schimbate si alte piese, dar primul service nu vrea ( din cauza ca ASTRA nu-i deconteaza), cum procedez?
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
marcus_tm, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcus_tm , utilizator 08:10, 6 Decembrie 2011
Intrebarile dumneavoastra ating mai multe parti sensibile ale problemei.
Sa raspundem treptat....
In ceea ce priveste reparatia masinii puteti solicita unitatii service o fisa de directie... iar in cazul un care unghiurile nu corespund atunci este clar ca mai trebuie schimbar ceva....
Inainte de a prelua masina.... mare atentie.... nu semnati factura pana nu faceti o proba impreuna cu un tehnician pentru a va asigura ca aceasta ruleaza corect si nu are joc in mers.
De diagnoza nici nu se pune problema la elementele de directie, este suficienta fisa de directie.
Pentru a va asigura de eventuale ca nu vor fi probleme in timp... pastrati o copie a facturii pentru a va putea folosi de garantie.

Pentru despagubiri de nefolosinta a masinii... mai precis se solicita dreptul de uzufruct... aici treaba se complica.
Daca le solicitati odata cu reparatia masinii atunci trebuie sa va adresati intantei de judecata.... in caz contrat solicitati doar reparatia si atat... in orice caz pe RCA... se despagubeste dreptul de nefolosinta dar doar pentru timpul normat pentru reparatie. Daca vreti ceva mai mult tot in instanta se rezolva.

Asiguratorul RCA nu raspunde de reparatie si calitatea ei. Pt asta exista OPC, acestuia trebuie sa va adresati in caz ca reparatia nu corespunde. Orice alta problema care iese din cadrul conditiilor de asigurare va trebui sa va adresati instantelor. Pt nefolosinta autoturismului va trebui sa faceti dovada ca va castigati existenta cu ea si cat anume ati castigat in ultimele luni si in functie de cat dureaza reparatia asa va stabili si instanta despagubirea.
Multumesc pentru amabilitate si promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme service auto emildr emildr Buna ziua , Am si eu o problmena cu un service auto , mai exact : In urma cu o luna am avut un accident auto minor (eu pagubit) am primit RCA am facut ... (vezi toată discuția)
Obligativitate cumparare automobil accidentat utilizatorSimplu utilizatorSimplu Buna ziua! In urma unui accident auto, pe care l-am provocat lovind o masina parcata in afara spatiului carosabil, masina fiind de vanzare (avea afis pe ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)