avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare - oug 50/2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare - oug 50/2008

Buna ziua,

Am intentat o actiune in instanta pentru recuperarea taxei de poluare platita in decembrie 2008 pentru un autovehicul cumparat din Germania si adus in tara in iulie 2008. Atat curtea de fond cat si curtea de apel bucuresti au respins actiunea ca nefondata invocand o chichita procedurala respectiv faptul ca nu am atacat decizia de calcul a taxei de poluare a ANAF in interiorul termenului de 30 de zile (am facut-o dupa 70 de zile).
Problema este ca atat curtea de fond cat si cea de apel refuza sa judece fondul propriu-zis adica oug 50/2008, lege care a fost declarata ca incalcand art 110 TFUE, intr-o opinie a CEJ referitoare la un caz absolut identic cu al meu de la Sibiu in cazul Tatu (acelasi vehicul, acelasi an, luna august in loc de iulie!).

Intrebarea mea este:
1-mai exista vreo cale de atac a acestei decizii irevocabile?
2-daca raspunsul la 1) este NU, atunci unde se gaseste procedura de inaintare la CEJ a unei plangeri impotriva deciziei irevocabile din justitia (nedreapta) romana care in mod cert comite un abuz aici? (un link ar fi util)
3-doreste vreun avocat sa preia inaintarea acestei actiuni la CEJ?
Cel mai recent răspuns: justitiabil-ro , utilizator 22:24, 5 Decembrie 2011
Unele instante au dat termene, adica au amanat cauzele, asteptand pronuntarea acestui RIL. Fiind insa la sectie de contencios administrativ judecatorii trebuie sa se incadreze intr-un termen de un an de la sesizare, in care sa solutioneze un dosar. Mai exista unele parti care nu au solicitat amanarea cauzei pana la pronuntarea recursului, iar judecatorii au optat pentru a incheia cercetarea judecatoreasca acordand cuvantul partilor.
consider ca nu este nevoie sa mergeti la CEJ... e suficient sa faceti din nou cerere de restituire a taxei de plouare si daca primiti din nou raspuns negativ faceti in instanta actiune...acum, pe fond nu au cum sa va respinga
Presupun ca va referiti la cerere de restituire catre ANAF. Ce temei ar putea fi invocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din 14 nov. 2011 iccj a admis un ril prin care masinile second-hand se pot inmatricula fara plata taxei de poluare Roland Mindrila Roland Mindrila La initiativa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, taxa de poluare nu mai trebuie platita in toata tara  Cei care refuza sa o achite vor avea ... (vezi toată discuția)
Taxa auto mimika85 mimika85 Stie cineva daca s-a scos taxa de inmatriculare (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare adrianef adrianef Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti sectorul 4. Unde trebuie sa depun actiunea de chemare in judecata pentru recuperarea integral a taxei de poluare? La ... (vezi toată discuția)