avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale calificari/studii necesare pentru deschidere SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

calificari/studii necesare pentru deschidere SRL?

Buna seara!
Pentru infiintarea unui SRL cu obiectul de activitate 7022 consultanta in afaceri mi s-au cerut acte doveditoare (diplome) in domeniul mentionat. Le-am dat.
Doresc sa desfasor si activitati de recrutare si plasare forte de munca, dar firma care imi intermediaza infiintarea DRL-ului meu mi-a spus ca pentru aceasta am nevoie de alte diplome....
In foaile matricole scrie ca masterul si facultatea de management imi dau competente nenumarate printer care si resurse umane.
Doamna de la intermedieri acte firme, imi cere macar un curs din acela de resurse umane de 2 saptamani....

Este sau nu este legal? Unde pot gasi si eu legea care reglementeaza acestea?

Sa inteleg ca unul care nu are diplome nu isi poate face SRL? acesta poate oricand sa angajeze personal calificat.
Cel mai recent răspuns: anitsirc , utilizator 23:22, 5 Decembrie 2011
Nu stiu pe cine v-ati angajat sa va infiinteze SRL-ul. La aceasta forma juridica nu va cere la registru comertului act de studii pentru obiectul 7022, doar daca va infiintati PFA. Sfatul meu este sa va adresati serviciului de asistenta juridica de la registru comertului unde o sa vi se intocmeasca toata documentatia. Succes!
Mi-a cerut diplomele sa le puna la dosar, dar mi-a spus ca pentru a desfasura activitati de recrutare si selectie personal imi trebuie diplome in domeniu, altfel nu imi poate trece acel cod caen.
Unde pot sa vad legea care specifica clar pentru ce tip d efirma/CAEN sunt necesare calificari ale asociatilor?
va contrazic, mie mi-au cerut
La SRL, daca nu e activitate sub conditie nu este temei legal sa va ceara.
...si pentru ca lucrurile sa fie foarte clare aruncati o privire pe necesarul de acte la infiintarea SRL de pe site-ul ONRC: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Deschidere firma intr-un apartament Aliya Aliya Buna ziua, Pentru a-mi putea deschide o firma de\' BUSINESS SI CONSULTANTA intr-un apartament si sa fiu asociatul unic sau nu a afacerii ce acte de studii ... (vezi toată discuția)
Infiintare after school zent zent Buna ziua, Poate un PFA avand codul CAEN 8891 sa infiinteze un After school? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Infiintare sc un sfat denisa2011 denisa2011 buna ziua am intentia de a infiinta un SRL, o firma de contabilitate, resurse umane, consultanta, aproape tot; Problema este ca nu sunt contabil autorizat, ... (vezi toată discuția)