avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar daune

Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la asirom , caci acolo era asigurat el , am depus dosarul urmand ca in 2-3 zile sa fiu contactat de firma de asigurari. Dupa o saptamana vazaind ca nu sunt contactat am mers la ei , intrebandu-i de dosar mi-au zis ca persoana vinovata de producerea accidentului mai trebuie sa de-a o declaratie. si sa mai astept cateva zile caci l-au contactat si a ziis ca o sa vina. Astazi se implinesc 3 luni de la accident si cei de la Asirom nu mi-au dut niciun raspuns. Motivul lor e ca nu vrea sa se prezinte clientul lor sa de-a declaratie. eu ce vina am? Este legal ce face firma de asigurari?
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
MARYUSS2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARYUSS2007 , utilizator 17:51, 13 Decembrie 2011
faceti o sesizare la Comisia de supravehere a asigurarilor impotriva societatii de asigurare
am facut , cei de la csa mi-au zis ca au dreptul sa isi desfasoare ancheta timp de 90 de zile cel mult.
Societatea de asigurari are dreptul de a efectua investigatii cu privire la eveniment de cel mult 3 luni de la data avizarii daunei.
Faptul ca asiguratul nu se prezinta pentru a da detalii cu privire la eveniment nu este treaba dumneavoastra.
Faceti un deviz al lucrarii si inaintatil catre societatea de asigurari (nu uitati sa solicitati in copie un numar de inregistrare). Daca termenul de 3 luni s-a scurs iar acestia nu v-au instiintat pana la aceasta data formuland oferta de despagubire sau motivele pentru care nu o acorda, atunci dupa depunerea devizului inaintati o adresa catre CSA mentionand clar data la care ati avizat dosarul de dauna si faptul ca nu ati primit nici-o rezolutie in privinta acordarii despagubirii. Pe langa aceasta atasati de devizul de calcul (de preferinta Audatex si avizat de catre o unitate service specializata) si nota de contatare a daunelor.
Daca aspectele privind evenimentul produs precum si persoana raspunzatoare de producerea accidentului sunt clare, nu mai ramane decat cunatificarea daunei. Avand la dosar toate acestea sunt obligati sa va dea o rezolutie.
In acest fel stipulati greselile efectuate de catre societatea de asigurari si aveti tot dreptul sa va recuperati prejudiciu precum si dreptul de a inainta o actiune in intanta. Cred insa ca se poate rezolva cu o reclamatie catre CSA, un proces cu acestia fiind destul de anevoios, iar in acest caz nu ar trebui sa va limitati doar la a cere despagubirile pentru autoturism.

Apropo... faceti acum sesizarea catre CSA. Daca dumneavostra ati trimis-o inainte de scurgerea celor 3 luni atunci raspunsul acestora este justificat.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
multumesc mult !!! o sa mai fac o sesizare la csa
Este foarte adevarat ca asiguratorul are dreptul sa faca cercetarile sale proprii dar avea si obligatia de a va anunta in termen de 5 zile de la deschiderea dosarului de decizia sa. In acest caz aveti dreptul sa actionati in judecata firma de asigurari respectiva si sa solicitati penalizari de intarziere de 0,2% din valoarea daunei pt fiecare zi de intarziere, Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reorezinte in proces si sa va apere interesele fata de asigurator.

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - plata daunelor mugur_m mugur_m Am fost tamponat de un conducator auto care a trecut pe rosu. M-am folosit de asiguarea lui RCA pentru a repara masina insa cand sa plateasca asiguratorul ... (vezi toată discuția)