avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul

Buna ziua,as dori sa stiu si eu cateva amanunte in privinta divortului,eu si sotul nu ne mai intelegem bine deloc,timp de 8 luni de zile am locuit cu parinti mei la Braila,si el la parinti lui la Constanta,dupa multe rugaminti si inplorari a venit sa vada copilul,intre timp trimitea banuti la copil,cate 1 ,2 mil...apoi am hotarat de comun acort sa se mute la mine la parinti...dar nu a stat mult si a plecat inapoi.Si am luat decizia sa divortam.As vrea ca copilul sa imi fie incredintat mie,pentru ca este minor are 2 ani,dar sa nu aibe drept de vizite,pentru ca asa el locueste departe si pe deasupra are si un cazier care este condamnat la 1 an cu suspendare,pentru detinere de arme.Ce ar trebui sa fac,cineva mia spus ca inainte sa bag actele de divort sa ma duc sa cer incredintarea minorului fara drept de vizita.Daca am sa depun cererea de divort in ianuarie tocmai cand o sa fie prima infatisare.Tin sa precizez ca eu loc la Braila unde am mutatie,dar casatoria civila sa desfasurat la Constanta....Pot sa depun actele de divort si la Braila?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 12:54, 6 Decembrie 2011
Actele de divort le puteti depune la ultimul domiciliu comun al dvs., adica la Braila, unde a venit si a locuit o perioada.
Conform prevederilor noului cod civil, nu vi se va admite incredintarea copilului fara drept de vizitare, daca tatal solicita acest lucru.
De asemenea, exercitarea autoritatii parintesti se va face de ambii parinti.
Exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti este regula (art. 397 Cod civil), insa pentru motive intemeiate si avand in vedere interesul superior al copilului, instanta poate sa dispuna exercitarea autoritătii parintesti numai de catre unul din parinti in baza art. 398 Cod civil.
Colegul procmarci are dreptate, iar motivele pe care le prezentati dumneavoastra nu sunt de natura sa convinga instanta ca ar fi necesar sa exercitati doar dumneavoastra autoritatea parinteasca.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Marian Senchiu, Avocat
Va multumesc pt rs,dar as vrea sa stiu daca custodia copilului mi se poate acorda mie.Tin sa precizez ca nici eu nici sotul nu avem servici,el loc cu parinti,cu sora si sotul acesteia dar si cu cei 3 copii minori, intr-un apartament de 3 camere,singurele lor venituri sunt salariul sotului surori,si cel al tataui,lui.iar eu loc cu parinti mei intr-un apartament de 2 camere,si venitul este din salariul mamei si al tatalui meu (care este plecat la munca in olanada) si trimite in fiecare luna 600 sau 500 de euro.Am sansa sa primesc eu custodia si tutela copilului?
Veti solicita exercitarea autoritatii parintesti si stabilire domiciliu minor la dumneavoastra(art. 400 cod civil). Asta inseamna dupa noul cod civil ceea ce dumneavoastra denumiti ”custodia si tutela minorului”.
Avand in vedere varsta copilului eu cred ca instanta va accepta cererea dumneavoastra. Deci, aveti sanse!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil - acord pãrãsire țarã ionmostenire ionmostenire Sunt divorțat și am un copil minor care a rămas la fosta soție. Poate scoate copilul din țară fără acordul meu? Menționez că ... (vezi toată discuția)
Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
Divort 2009, rejudecare pentru obtinere autoritate parinteasca comuna merlin12 merlin12 Buna ziua, Fratele meu a divortat in 2009. In urma divortului, fosta sotie a ramas cu copilul (pe atunci legea nu dadea castig de cauza si tatilor) si cu ... (vezi toată discuția)