avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... bataia la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

bataia la scoala

Cine e raspunzator pentru faptul ca un elev este batut zilnic de catre alti elevi din clasa?
Pot fi trasi la raspundere parintii avand in vedere ca sunt copii cu varsta de 10-11 ani?
Copilul meu este terorizat la scoala atat fizic cat si psihic,el este mai lent in miscari iar eu l-am invatat ca nu trebuie sa raspunda cu bataie.Am incercat sa vorbesc cu parintii dar parintii spun ca si al meu este obraznic, da este, dar al meu nu loveste, riposteaza verbal dar nimic mai mult
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:47, 8 Decembrie 2011
Pentru ca faptele se petrec in scoala, dvs. trebuie sa expuneti problemele invatatorului / dirigintelui copilului dvs. si directorului scolii, ei sunt in masura sa gaseasca solutii si sa aplice eventualele masuri.

Ar fi foarte bine daca ati insista putin in comunicarea sau colaborarea cu parintii celorlalti copii implicati, este greu ca doar scoala sa rezolve situatiile de genul acesta. Faptul ca si copilul dvs. are un comportament oarecum provocator nu cred ca se datoreaza lipsei de educatie, ci temperamentului sau - asa o fi si la ceilalti, nu neaparat parintii sunt de vina pentru ce fac copiii cand nu sunt langa ei.

Plus ca au cei mici un talent la a povesti cat sunt ei de cuminti si cum ii necajesc altii... :)
Problema e ca nu doar copilulul imi spune ci si alti copii din clasa.
Dar atunci cand nu poti discuta cu parintii cand parintii isi invata copii sa bata ce pot face?
Ati vorbit cu cei direct raspunzatori de ceea ce se intampla in scoala, respectiv invatatorul / dirigintele si directorul?
Rezolvarea situatiei mi se pare mai importanta decat pedepsirea parintilor.
Iar rezolvarea poate veni prin comunicare, nu prin implicarea politiei etc. - in opinia mea, daca nu incercati intai stingerea conflictului si treceti direct la reclamatii nu veti face altceva decat sa il amplificati.

Indiferent ce cale alegeti, sesizarea conducerii scolii este obligatorie.
Trebuie neaparat sa vorbiti cu conducerea scolii si sa propuneti o sedinta cu parintii la care sa participe si copiii , unde cei implicati sa explice ce au de '' impartit '' la o asa varsta frageda .
multumesc! pt sfat

Alte discuții în legătură

Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Probleme la scoala pt copilul infiat; solutii ? panzarumitica panzarumitica speta: un minor, infiat, clasa XI, datorita propagandei ostile as zice a unui coleg de clasa, a fost invrajbit tot colectivul impotriva primului in sensul ca ... (vezi toată discuția)