avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil bătut de colegi de școală. Poate fi cineva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil bătut de colegi de școală. Poate fi cineva tras la răspundere? S-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură

Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ținut să precizeze că ea nu are nici o răspundere sau obligație față de ceea ce se întâmplă in și afara școlii.as vrea să știu dacă se poate face ceva sa fie cineva tras la răspundere având în vedere că în trecut a mai fost bătut, mi-a venit cu ochelarii rupți și nimeni nu a luat nici o măsură? Doamna învățătoare și domnul Director spun că ei nu răspunzi de lucrurile copiilor și dacă se întâmplă că vreun copil sa fie bătut în stare mai gravă părintele răspunde.as vrea să mă lămuriți și pe mine va rog.Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:28, 19 Decembrie 2018
Nu ar strica o plangere scrisa la director, nu doar vorbe...
Daca nu fac nimic se poate face si o plangere la ISJ/ Bucuresti, poate chiar si la Politie, in scoala cadrele didactice raspund de securitatea copiilor, parinti pot raspunde material pentru daunele produse de copii lor ( ochelari sparti, haine rupte...)
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Pentru ceea ce se întâmplă în incinta şcolii, răspunde şcoala. Sesizaţi în scris conducerea şcolii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, este un precedent negativ care nu va ajuta ca nu ati facut sesizare anterior, la bataia trecuta.
Asa este, cadrele didactice nu inteleg sa supravegheze copiii si in pauze si considera ca acel timp este si pauza lor.
Faceti o adresa catre scoala in acre intrebati daca exista o comisie pentru violenta in scoala, care au fost masurile luate anterior de invatator si, eventual, de alte persoane pentru a opreveni atacul repetat al copilului dv. de asemenea, intrebati daca la clasa, dupa incident, s-a intervenit in vreun fel pentru a explica copiilor ce inseamna violenta, cum ii poate afecta ea... Daca s-a discutat cu consilierul scolii, daca s-au identificat copiii care au agresat, daca au fost sesizati parintii in ambele cazuri, daca se intentioneaza masuri de vreun fel pentru prevenirea acestor tipuri de incidente si ce masuri sunt ele, daca sunt explicatii ale personalului didactic pentru lipsa de supraveghere a copiilor etc.

Pana acolo, as vrea sa inteleg cum anume pleaca copilul dv. de la scoala, cine il insoteste.
Nu este prima oara.Am fost și am discutat personal cu domnul Director dar din păcate el a zis că nu este disponibil de fiecare data mai ales că al meu nu este singurul din școală.Se merge cu mașina 1 km dus 1 km întors iar uneori pe jos programul copiilor nu este mereu același că m-aș duce eu sa îl iau pentru că a fost bătut și pe drum și tăvălit prin noroi și nu are cine răspunde.M_ar interesa din punct de vedere legal ce as mai putea face.

Alte discuții în legătură

Agresiune copil la scoala miaaleja miaaleja buna ziua, azi fetita mea de 7 ani a venit de la scoala batuta de un coleg de clasa.dar batuta destul de bine are vanatai,zgarieturi pe fata.Am fost si am ... (vezi toată discuția)
Bataia la scoala marianacornaciu marianacornaciu Cine e raspunzator pentru faptul ca un elev este batut zilnic de catre alti elevi din clasa? Pot fi trasi la raspundere parintii avand in vedere ca sunt copii ... (vezi toată discuția)
Accident la scoala in tipul pauzei miki78sandu miki78sandu am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de ... (vezi toată discuția)