avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

lucrez intr-un supermarket si intentionez sa plec. vreau sa ii anunt. pot pleca doar dandu-mi demisia? sau cat trebuie sa mai stau? daca imi dau demisia azi si mai stau 20 de zile, ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 10 Decembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia poate fi cu sau fara preaviz ... in cazul demisiei cu preaviz , termenul de prevaiz este cel mentionat in c.i.m. sau, eventual, intr-un act aditional la c.i.m.

Demisia fara preaviz este posibil in doua situatii : angajatorul renunta total la termenul de preaviz sau nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Daca stati in preaviz aveti toate drepturile pe care le aveati ca si salariat, iar timpul de munca este cel mentionat in c.i.m.
Trebuie sa respectati termenul de preaviz prevazut in contractul de munca. De obicei termenul nu depaseste 20 de zile lucratoare pentru functii de excutie. Pe toata aceasta perioada va desfasurati munca in mod normal si veti fi remunerata conform contractului. Demisia nu trebuie motivata iar angajatorul e obligat sa v-o inregistreze.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Anamaria Plevit, Avocat
in contractul meu sunt trecute 45 de zile
Ce functie ocupati? ... un termen de 45 de zile ar fi pentru o functie de conducere ...:-/
sef sectie/ director adjunct magazin

Alte discuții în legătură

Prevederile codului muncii referitor la demisie xynightwish xynightwish Buna ziua, Ocup o functie de conducere intr-o firma privata si vreau sa demisionez cu data de 1 octombrie. In contractul individual de munca, semnat in 2008, ... (vezi toată discuția)
Gestionar adrianstrat03 adrianstrat03 Buna ziua, As dori sa stiu daca functia de gestionar este o functie de executie sau de conducere. Mentionez ca in fisa postului nu este precizat acest lucru ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie cristimarian90 cristimarian90 Buna ziua, Doresc sa imi dau demisia de la locul actual de munca si conducerea spune ca trebuie sa stau in preaviz timp de 20 de zile. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)