avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in caz de demisie

Buna ziua,

Doresc sa imi dau demisia de la locul actual de munca si conducerea spune ca trebuie sa stau in preaviz timp de 20 de zile. Mentionez ca in contractul individual de munca nu scrie nimic la perioada de preaviz in caz de demisie, ci doar la cea in caz de demitere.
De asemenea nu exista contract colectiv de munca. Ce trebuie sa fac? sa stau in praviz sau pot pleca de la data cand mi-am dat demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 11 Aprilie 2016
Atunci nu aveti cum sa stati in preaviz daca in c.i.m. nu este mentionat.

Art.81 C.mun.
...
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
...

Este o situatie atipica ... o solutie ar fi sa stabiliti de comun acord o perioada de preaviz cu angajatorul , dar nici sa acceptati sa stati in preaviz 20 de zile lucratoare care este durata maxima pentru preaviz in cazul demisiei persoanelor cu functii de executie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este perioada de preaviz in cazul demisiei. Mentionez ca ocup functia de tehnician gestiune productie (cod ... (vezi toată discuția)
Preaviz carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti care este perioada de preaviz la CIM pedurata determinata ? MULTUMESC ! (vezi toată discuția)