avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... E necesar ordinul prefectului pentru validarea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

E necesar ordinul prefectului pentru validarea alegerii reprezentantului satului la comisia de fond funciar?

BUNA ZIUA , VA ROG FRUMOS DACA SE POATE SA MA LAMURITI INTR O PROBLEMA PE FOND FUNCIAR.IN 11.11.2011 TATAL MEU A FOST ALES REPREZENTANTUL SATULUI IN COMISIA DE FOND FUNCIAR , IN CADRUL PRIMARIEI DE UNDE APARTINE.,PRIN VOT DESCHIS DE CATRE ADUNAREA GENERALA IN UNANIMITATE.ESTE NECESARA VALIDAREA DE CATRE CONDUCEA PREFECTURII PENTRU A OCUPA ACEASTA FUNCTIE ? SI DACA SE POATE SA NE DATI MAI MULTE DETALII CU PRIVIRE LA LEGALITATEA SA.MENTIONEZ CA I SA COMUNICAT CA TREBUIE SA ASTEPTE O LUNA SAU DOUA PENTRU A FI PUS IN DREPTURI. VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 13:15, 7 Decembrie 2011
Vă remit alăturat textul actualizat al legii 18/1991 republicată şi modificată
''Art. 12 - (1) În scopul stabilirii dreptului de proprietate prin reconstituirea sau constituirea acestuia, atribuirii efective a terenurilor celor îndreptăţiţi şi eliberării titlurilor de proprietate, în fiecare comună, oraş sau municipiu, se constituie, prin ordinul prefectului*), o comisie condusă de primar.
(2) Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale vor funcţiona sub îndrumarea unei comisii judeţene, numită prin ordinul prefectului şi condusă de acesta.
(3) Procedura de constituire şi modul de funcţionare a comisiilor, precum şi modelul şi modul de atribuire a noilor titluri de proprietate se vor stabili prin hotărâre a Guvernului în termen de 15 zile de la data publicării prezentei legi. Din comisii vor face parte cetăţeni desemnaţi de obşte din toate categoriile îndreptăţite, specialişti şi funcţionari publici, precum şi conducătorii unităţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, după caz. În comunele constituite din mai multe sate, cetăţenii vor fi desemnaţi proporţional cu ponderea numerică a locuitorilor din fiecare sat.
(4) Actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate reprezintă informaţii de interes public şi sunt deschise liberului acces al cetăţenilor. Asigurarea accesului la aceste informaţii de interes public se face în condiţiile şi potrivit procedurii prevăzute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.''
Aşa cum rezultă este necesar ca numirea tatălui dumneavoastră să fie validată prin ordin de către prefect în calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene de Aplicare a legilor fondului funciar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de fond funciar ContSters147428 ContSters147428 Buna ziua ! Cum se constitue comisia locala de fond funciar pentru constituirea dreptului de proprietate (legea 18/1991) ? Cum pot verifica componenta ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate capat crr lege 18 dumitru2000 dumitru2000 Avem o plangere pe legea 18. 1. Intimati sunt: Subcomsiia de fond funciar 2. Comisia municipala Primul capat de cerere: [i]" solicitam instantei sa ... (vezi toată discuția)
Dosar reconstituirea dreptului de proprietate mihaelamariaana mihaelamariaana Unde se afla arhivate dosarele care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate pe baza legii 18 din 1991.In ce conditii se obtine un duplicat dupa ... (vezi toată discuția)