avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exercitare autoritate parinteasca in comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exercitare autoritate parinteasca in comun

buna ziua. am divortat in decembrie 2010. sentinta este definitiva si irevocabila. copilul minor a fost incredintat fostei sotii. acum cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, pot sa o chem in judecata pentru exercitarea autoritatii parintesti in comun, în baza art. 397 din Legea 287/2009 privind Noul Cod Civil? ce parere aveti? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut979 , utilizator 20:46, 6 Decembrie 2011
Asa reiese din art. 46 al Legii 71/2011 , care face trimitere la art 403 din Noul cod civil.
"ART. 403
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului. "

asta nu inseamna proces de reincredintare?
eu as vrea ca instanta sa hotarasca exercitarea autoritatii parintesti in comun.
pot face o cerere de chemare in judecata in baza art. 397 NCC ?
deci, o cerere de exercitare a autoritatii parintesti in comun se poate face? in baza art 397 ncc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti amimihal amimihal Buna ziua Daca in urma divortului pe cale notariala ,s-a stabilit exercitarea in comun a autoritatii parintesti,si stabilirea dom copilului la mama cu drept ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Ecaterinaa Ecaterinaa Exista o sentinta definitiva si irevocabila cu exercitarea autortatii parintesti de catre un parinte, proces inceput dupa vechea lege, insa sentinta s-a ... (vezi toată discuția)
Drepturile și îndatoririle pãrinților divorțați fațã de copiii lor minori. divorț sub imperiul legii vechi moon10 moon10 Buna ziua ,as dori sa stiu daca noul cod civil se aplica chiar daca am divortat in 2010 avand o hotarare definitiva si irevocabila din care reiese ca sunt ... (vezi toată discuția)