avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua

Daca in urma divortului pe cale notariala ,s-a stabilit exercitarea in comun a autoritatii parintesti,si stabilirea dom copilului la mama cu drept de vizita oricand,se mai pote schimba ceva in instanta?

Mentionez ca de la divort si pana in prezent,relatiile cu fost sot au devenit tot mai violente,sens in care nu sunt de acord ca acesta sa ia copilul si sa il duca oriunde si oricand.

Ce se poate face?Va multumesc anticipat
ART. 403*)C.C.
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.
#CIN
*) Conform art. 46 din Legea nr. 71/2011 (#M1), dispoziţiile hotărârilor judecătoreşti privitoare la relaţiile personale şi patrimoniale dintre copii şi părinţii lor divorţaţi înainte de intrarea în vigoare a Codului civil pot fi modificate potrivit dispoziţiilor art. 403 din Codul civil.

Reglementări anterioare:
- art. 44 din Codul familiei

Va multumesc mult

Mai am o nelamuire....divortul la notar fiind facut dupa noul cod,si in acest caz instanta poate modifica masurile?
Da,instanta de tutela modifica masurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca Ecaterinaa Ecaterinaa Exista o sentinta definitiva si irevocabila cu exercitarea autortatii parintesti de catre un parinte, proces inceput dupa vechea lege, insa sentinta s-a ... (vezi toată discuția)
Mama plecata in strainatate, incredintare minor sarkan sarkan Buna ziua Mama fiului meu are custodie totala din an 2011 , de curand a plecat in germania cu actualu ei iubit ,problema sta astfel io nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Exercitare autoritate parinteasca in comun ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in decembrie 2010. sentinta este definitiva si irevocabila. copilul minor a fost incredintat fostei sotii. acum cu intrarea in vigoare a ... (vezi toată discuția)