avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu preaviz.cum se face lichidarea la zi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu preaviz.cum se face lichidarea la zi?

Sunt angajat la o firma de paza si protectie ca sofer.vreau sa-mi dau demisia.aceasta o sa includa si zilele de preaviz,dar cum fac sa obtin lichidarea la zi?daca plec din firma si angajatorul o sa-mi plateasca drepturile salariale restante cand O SA AIBA?Suntem in luna decembrie si nu s-au dat salariile pe luna octombrie.Daca vrei sa-ti dai demisia dupa modelul de demisie cu articolul si ltera respectiva din codul muncii te pune sa faci o demisie dupa un anumit model de-al firmei.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
bc08fal, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 14 Februarie 2014
In principiu, drepturile salariale se vor achita la data stabilita prin contract pentru plata salariului, in cazul incetarii raportului de munca.

In caz contrar, puteti sesiza ITM-ul si/sau sa promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariului.
Avand in vedere ca aveti salarii neplatite puteti demisiona fara a fi obligat la efectuarea preavizului conform art. 81 alin 8 din codul muncii. Nu trebuie sa motivati demisia.
Art. 81(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Buna ziua, am si eu o intrebare, daca mi-am dat demisia la zi ...cand trebuie sa primesc lichidarea pe ultimele zile lucrate? trebuie sa astept ziua de salariu sau ?
Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data de ... ale lunii urmatoare lunii in care ati incetat raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi lucianacristina09 lucianacristina09 Buna ziua, Ce lege se aplica daca vreau sa imi dau demisia la zi, motiv fiind nerespectarea contractului de munca, ca neacordarea concediului de odihna si ore ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Blueberry Blueberry Buna ziua! Ma aflu in preaviz in urma demisiei. As dori sa stiu in cazul in care fac cerere de lichidare la zi daca angajatorul este obligat sa o respecte sau ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contractului de catre angajator! florin255 florin255 Buna ziua,sper sa gasesc raspuns la intrebarile mele pe pagina acestui forum.Lucrez la o firma de paza,firma ce intarzie cu salariul luni bune,invocand lipsa ... (vezi toată discuția)