avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna RCA

in urma unui accident cu avarii numai, am facut constatarea amiabila dar raspunsul la nota de constatare intarzie, pe motiv ca persoana desemnata a asiguratororului este in concediu medical. nota de reparatii s-a intocmit pe 21 nov 2011. intrebare: exista un termen legal de solutionare? cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 19:41, 9 Decembrie 2011
domnule tudor, documentul care il am in urma constatarii amiabile se numeste" document intrare in reparatie/nota constatare/nota reconstatare" obtinut de la inspectorul de daune. in continuare astept de la " domnul cu concediul" " acceptul de intrare in reparatie" sau posibila dauna totala, tinand cont ca auto este vechi de 14 ani si este serios avariat. multumesc pentru lamurire
Documentul pe care il detineti nu reprezinta "nota de constatare".... de aceea se si numeste in general "document de introducere in reparatie". Este similar autorizatiei de circulatie emisa de organele de politie.
Nota de constare este o anexa la dosarului de dauna si se elibereaza obligatoriu la data avizarii/deschiderii dosarului de dauna. Acel document de introducere in reparatie nu cuprinde decat enumerarea elementelor avariate, in schimb nota de constatare cuprinde obligatoriu elementele avariate si solutia adoptata (inlocuire sau reparatie) precum si timpul normat pentru reparatie.
Art. 41. — La momentul efectuarii constatarii, asiguratorul RCA este obligat sa elibereze persoanei prejudiciate o copie a procesului-verbal de constatare a pagubelor sau o nota de constatare, in care sa se indice si numarul dosarului deschis, piesele constatate ca avariate in unul si acelasi accident si solutiile tehnice adoptate: inlocuire sau reparatie, precum si lista documentelor necesare a fi depuse de catre pagubit pentru finalizarea dosarului de dauna si efectuarea platii.

Aceasta trebuie eliberata chiar si daca autoturismul este dauna totala, pentru aceasta asiguratorul trebuie sa va instiinteze intr-un termen legal si sa va prezinte calculul valorii maxime de despagubire.
Asa este in Romania , noi inca nu ne-am dat seama ca un Rca ieftin nu este intodeauna unul in care sa te scape de problemele cauzate de un accident auto .
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Xi3ntuza, utilizator
multumesc tututor pentru lamuriri, dupa o vizita la asigurator, m-a sunat service auto, cerand lamuriri pentru a intocmi devizul de reparatie cerut de asigurator. cred ca s-a deblocat situatia.
Ar fi indicat sa va asigurari daca s-a dat accept sau aviz de introducere in reparatie .
Daca se va emite factura si o semnati iar ulterior se constata ca auto este dauna totala (a-ti mentionat ca are 14ani vechime) o sa aveti probleme in ceea ce priveste acceptul de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot recupera banii pe reparatia efectuata cu accept de plata in cazul in care, ulterior ei, se constata nereguli in descrierea evenimentului rutier Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am urmatoarea nelamurire cu care ma adresez atentiei si experientei celor in masura a-mi oferi un raspuns, dar si curiozitatii celorlalti ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Rca constat amiabil: stabilire culpa si pasi de urmat sghe sghe In data de 20 nov am fost implicat intr-un accident de circulatie. In apropierea unei treceri de pietoni, am schimbat banda, trecand de pe banda 2 pe banda 1, ... (vezi toată discuția)