avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legatura dintre varsta standard de pensionare si data ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legatura dintre varsta standard de pensionare si data nasterii

La un moment dat varsta standard de pensionare este de 64 ani (Anexa 5 - barbati).
Intrebarea este daca beneficiaza de acest lucru toate persoanele indiferent de data nasterii sau doar unii nascuti pana la o anumita data?
Daca ar fi valabila o anumita data de nastere nu s-ar contravine Constitutiei Romaniei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:58, 7 Decembrie 2011
Conditia de stagiu minim pentru barbati cand vor ajunge le 65 de ani si femeile la 63 de ani este de 15 ani..
D-le Valentin Mester probabil v-ati referit la faptul ca si stagiul complet de cotizare este in crestere.La barbati de la 30 la 35 de ani,iar la femei de la 25 la 35 de ani.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Carp Mircea, utilizator
Initiatorul acestui topic s-a referit numai la varsta de pensionare (nu si la stagiul de cotizare) si de aceea i-am dat acel raspuns.
va rog sa ma scuzati domnule Tudor Valeriu,eu consider ca stagiul de cotizare reprezinta cel mai important factor dintr-o decizie de pensionare.Daca o persoana (de sex feminin) a iesit la pensie in anul 1999 pe Legea 3/1977si a contribuit pt intreaga perioada la nivelul salariului mediu brut pe economie la recalcularea pensiilor in 2004 stagiul de cotizare aplicat pt.valoarea pc.mediu anual a fost de 25 de ani.Tot o femeie care se va pensiona la varsta de 63 de ani pe baza Legii 263/2010 cu o contributie la nivelul salariului mediu brut pe economie o sa aiba o pensie mult mai mica din cauza stagiului de 35 de ani folosit la calculul punctajului mediu anual.(cresterea perioadei de contributie este o"gaselnita "pt. ca femeile vor contribui in medie tot pt.30 de ani,pt.ca isi vor intrerupe activitatea pt.cresterea si ingrijirea copiilor,in aceasta categorie nu intra si "femeile de cariera")
1. Nu zic ca nu aveti dreptate dar va reamintesc ca persoana care a intrebat s-a referit numai la varsta de pensionare nu si la stagiul de cotizare.
2. Eu am raspuns strict la intrebare iar dvs. ati extins raspunsul si la altceva ce nu era in intrebare. Atata tot.
3. Nu e nici o greseala la nici unul din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita varsta mihamik mihamik imi puteti raspunde, va rog, tatal meu a implinit varsta de pensionare (64 de ani si doua luni in septembrie, el fiind nascut in iulie 1947),lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie lilianaG lilianaG Bune ziua, ptr ca am si alte lucruri mai bune de facut decat sa citesc codul muncii - - cine e f.f.f.dragut si imi spune si mie la ce varsta se iese la pensie ... (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)