avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Ilegalitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Ilegalitati

Buna seara,

Sint plecat si locuiesc de 8 ani in Canada unde am devenit cetatean Canadian, pastrind in aclasi timp si cetatenia romana.
In 2003, Decembrie 09, tatal meu a decedat in urma unui infarct.
Dupa aproape 1 an, un frate al tatei ne telefona in Canada, insistind ca mama mea sa renunte la o parte din dreptul de mostenire, in conditiile acestea noi am solicitat sa ni se trimita actele la domiciliul meu din Canada ori sa i se trimita in Romania un act care sa dovedeasca ca ar avea dreptul la vreo mostenire.....nu a primit niciodata.
Anul trecut am fost chemat de urgenta de fratele meu care locuieste in Italia, sa ma prezint in Romania la Tibunalul din Cornetu, o localitate din Judetul Giurgiu, ca particip la o succesiune legata de bunurile ramase in urma mortii bunicilor nostrii...acolo avind surpriza sa constatam ca din familia noastra 4 frati si mama noastra era trecut ca mostenitor doar unul dintre frati(stabilit in Germania), si care era reprezentat de un var de al nostru.
Mentionez ca unul dintre frati a renuntat la mostenire, neavind informatii concrete asupra a ceea ce are de primit.
Eu personal nu am primit nimic legal(scrisoare, citatie,instiintare), care sa ateste ca am dreptul ori sa particip la un proces ori pentru a recunoaste un drept care ar trebui sa-l revendic.
Impreuna cu fratele meu am angajat un avocat care sa ne reprezinte insa din pacate nici de la acesta, care este persoana juridica, eu nu am primit nimic oficial.
O alta problema este, unde as putea sa reclam penal faptul ca nu am fost anuntat legal de dreptul de succesor si cum as putea sa recapat bunurile de care am fost privat eu si familia mea in acesti ani si care alte persoane au profitat si profita in continuare din plin si cum vor plati ei pentru daunele morale si materiale provocate in urma acestei ilegalitati.

Va multumesc pentru intelegere,
Paul.

V-am rasp[uns deja pe e-mail, totusi reproduc raspunsul:
Este necesar sa stim in primul rind cum s-a solutionat procesul de iesire din indiviziune de la Cornetu, pentru ca daca nu ati fost legal citat se poate formula contestatie in anulare si rejudeca cauza si abia apoi sa revendicati bunurile care vi s-ar cuveni din mostenire de la cei care le detin fara drept, putindu-le cere si eventuale despagubiri materiale.
Va multumesc mult pentru raspuns domnule avocat, nelamurirea mea consta in faptul ca in primul rind sa savirsit o ilegalitate prin ne-anuntarea tuturor rudelor parte la succesiune si in al doilea rind faptul ca producinduse aceasta ilegalitate noi ar trebui sa asteptam si sa fim tiriti prin tribunale, iar in acest timp alte persoane beneficiind si profitind de pe urma acestor ilegalitati, aici fiind vorba de o suprafata de teren: 2 ha, cit si o parte din casa bunicilor + terenul aferent.
Nu stiu cum se procedeaza in Romania referitor la relatia 'Client-Avocat', insa in Canada, fiind in cunostinta de cauza(cistigind un proces), avocatul care ma reprezenta, ma tinea la curent prin posta (oficial), cu fiecare pas facut in evolutia cazului meu si de asemenea si cu chitantele privind cheltuielile referente, onorariul (%),+ cheltuielile fiind achitate la sfirsitul procesului.
Pentru mine este greu de crezut sa nu ai un No. de dosar care sa dovedeasca si sa arate evolutia cazului tau.
Va rog daca se poate sa ma lamuriti in privinta plingeri penale impotriva celor care au facut sa impiedice participarea la succesiune a noastra.
Mai jos aveti raspunsul avocatei noastre, referitor la evolutia acestui caz, eu neavind nici la aceasta data un nr de dosar unde as' putea identifica acest caz:

Dosarul a fost trimis in rejudecare catre Judecatoria Cornetu. Acesta nu a fost inca inregistrat la aceasta judecatorie. Daca se inregistra va anuntam. In rejudecare, veti fi si dumneavoastra parte, si se va dezbate succesiunea si in contradictoriu cu dumneavoastra, urmand sa facem dovada, cu martori a faptului ca ati acceptat in termen de 6 luni de la deces mostenirea. Nu avem inca nici un numar de dosar; in momentul in care vom primi citatie va vom anunta.

Am luat pronuntarea de la Tribunal. A admis recursul si a trimis cauza spre rejudecare la Cornetu. Este un succes imens. Asta inseamna ca se reia judecata de la Cornetu, instanta fiind obligata sa ia in considerare toti fratii care vin la mostenire. In momentul in care se va trimite spre rejudecare, va trebui sa facem o cerere reconventionala. Daca doriti sa va reprezentam va trebui incheiat un nou contract de asistenta
.

Va doresc o seara placuta,
Paul Popovici.
Eu cel putin personal n-am auzit niciodata despre faptul ca exixta Judecatoria Cornetu in Giurgiu dar orice este posibil poate o fi una "privata" :happy:
si mai ales avand in vedere ca este un " Cornet" imens
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
ContSters7627, utilizator
ma scuzati.....era vorba de Judetul Ilfov.....insa poate stiti cumva cum as' putea sa fac o plingere penala si unde o pot depune, avind in vedere faptul ca ar fi trebuit sa fiu inclus in succesiune, ceea ce nu am fost si din cite am aflat asta ar fi o incalcare a legi din partea celor care au deschis succesiunea si care se pare se face in fata notarului cu martori.
Daca dumneavoastra aveti argumente care ma pot lumina, vor fi binevenite iar in privinta cunostintelor dvs., privind geografia patriei....i-mi scot palaria...acum 8 ani cind am parasit tara aveam impresia ca se afla in jud. Giurgiu.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra,
Paul.
Onir a scris:

Va multumesc mult pentru raspuns domnule avocat, nelamurirea mea consta in faptul ca in primul rind sa savirsit o ilegalitate prin ne-anuntarea tuturor rudelor parte la succesiune si in al doilea rind faptul ca producinduse aceasta ilegalitate noi ar trebui sa asteptam si sa fim tiriti prin tribunale, iar in acest timp alte persoane beneficiind si profitind de pe urma acestor ilegalitati, aici fiind vorba de o suprafata de teren: 2 ha, cit si o parte din casa bunicilor + terenul aferent.
Nu stiu cum se procedeaza in Romania referitor la relatia 'Client-Avocat', insa in Canada, fiind in cunostinta de cauza(cistigind un proces), avocatul care ma reprezenta, ma tinea la curent prin posta (oficial), cu fiecare pas facut in evolutia cazului meu si de asemenea si cu chitantele privind cheltuielile referente, onorariul (%),+ cheltuielile fiind achitate la sfirsitul procesului.
Pentru mine este greu de crezut sa nu ai un No. de dosar care sa dovedeasca si sa arate evolutia cazului tau.
Va rog daca se poate sa ma lamuriti in privinta plingeri penale impotriva celor care au facut sa impiedice participarea la succesiune a noastra.
Mai jos aveti raspunsul avocatei noastre, referitor la evolutia acestui caz, eu neavind nici la aceasta data un nr de dosar unde as' putea identifica acest caz:

Dosarul a fost trimis in rejudecare catre Judecatoria Cornetu. Acesta nu a fost inca inregistrat la aceasta judecatorie. Daca se inregistra va anuntam. In rejudecare, veti fi si dumneavoastra parte, si se va dezbate succesiunea si in contradictoriu cu dumneavoastra, urmand sa facem dovada, cu martori a faptului ca ati acceptat in termen de 6 luni de la deces mostenirea. Nu avem inca nici un numar de dosar; in momentul in care vom primi citatie va vom anunta.

Am luat pronuntarea de la Tribunal. A admis recursul si a trimis cauza spre rejudecare la Cornetu. Este un succes imens. Asta inseamna ca se reia judecata de la Cornetu, instanta fiind obligata sa ia in considerare toti fratii care vin la mostenire. In momentul in care se va trimite spre rejudecare, va trebui sa facem o cerere reconventionala. Daca doriti sa va reprezentam va trebui incheiat un nou contract de asistenta
.

Va doresc o seara placuta,
Paul Popovici.

Nu va ganditi neaparat sa va acuzati rudele si aparatoarea dvs. Reflectati : Nu este nimic nou sub soare !
Rudele au procedat asa pentru ca au crezut "ca tine smecheria":O adica ...sa realizeze dezbaterea succesiunii/ partajul succesorala si in lipsa celorlalti.
Insa justitia s-a pronuntat corect trimitand cauza spre rejudecare cu citarea tuturor comostenitorilor si aici este si meritul aparatoarei dvs ;)
Cat despre dna avocat se pare ca din citatul dat corespondenta avocatiala cu dvs a procedat corect informandu-va de situatia evolutiei cauzei. :)Imposibil sa nu va fi comunicat nr de dosar.
Este adevarat ca la rejudecare trebuie in mod legal sa incheiati un alt angajament (contract ) de aparare B-)pentru ca nu este obligatoriu sa va apere si reprezinte interesele acelasi avocat deoarece , poate va razganditi si angajati un altul, iar vechiul aparator nu poate lucra pe vorbe in baza unui angajament vechi si acela, finalizat si cu succes, adica in favoarea dvs.
Cu stima

av Anghelus Ion Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acum doua luni mi-a decedat sotia la succesiune sunt eu ca sot ... buniculmiti buniculmiti Acum doua luni mi-a decedat sotia La succesiune sunt eu ca sot si doi nepoti care locuesc în CanadaNepotii ar vrea sa cedeze partea lor pentru mine Prin ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain chemat in judecata lenoble lenoble Sunt cetatean francez prin a 2-a casatorie ( primul sot a fost roman, acum decedat). Nu am o situatie materiala buna. Am fost chemata in judecata in ... (vezi toată discuția)
Participarea intervenientilor in interes propriu la proces fara ca cererea sa fie timbrata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult daca e posibil sa ma lamuriti intr-o problema. Am avut un proces constatarea calitatii de mostenitor in care niste persoane terte (nici rude nici ... (vezi toată discuția)