lucrez pe camion de mare tonaj fac extern si am diurna + salar.am 2 copi minori.cit pensie alimentara trebuie sa platesc?in cartea de munca sint incadrat cu salar minim.
teoretic si practic sunt peste 1000 eur pe luna,am in mana "venitul net diurnal" al fostului sot pe ultimele 6 luni unde media este de 1200 eur,parintele a uitat ca are un copil a doua zi dupa divort si ridica pieptul spunand "iti ajunge 100 eur" desi stie ce cheltuieli implica copilul lui,nu sunt legi in interesul copilului ci al paintelui care plateste pensia.e usor sa spui unui copil"nu am",mai geu e sa te zbati si sa ai ca sa ii dai
vroiam sa afu doar.normal este vorba de copii mei si ii iubesc.!!! multumesc. ....as mai avea o intrebare.parasirea fortata a domiciliului conjugal in caz de divort ce prejuditi aduce?
@alexia.. in realitate stiu f bine cum e, poate dvs primiti de la tata 100 de euro ca "iti ajunge", eu nu primesc niciun leu..ca probabil "ajunge" :).. sa-si intretina copilul, tine de el ca parinte, nu de lege.. stiti ca sunt unii care ajung sa-si dea demisia sa nu mai plateasca pensie :O ca-i mananca ma-sa ( am auzit si varianta asta ).
@kovacsandris, nu va aduce vreun prejudiciu.. daca ati parasit domiciliu e si asta un motiv de divort, dar nu va afecteaza relatia cu copiii, partajul.
@gi_jane2,legile sunt facute pt oameni,pt a nu se pierde respectul oamenilor,in special pt cei care nu au constiinta,numai ca,la noi,legile sunt facute ca sa fie si noi nu facem nimic,nimeni nu se ridica sa lupte sa schimbe o lege din pura constiinta sau contra cost.as plati un avocat care sa lupte sa schimbe legea asta cu diurna,care in afara de conravaloarea hranei si a cazarii reflecta si nr de km parcursi,dar se ascunde sub titlul de diurna pt a nu fi impozitat.
Totul depinde de angajator. Acesta ii poate asigura pur si simplu cazarea si masa celui trimis in cursa, fara a-i mai da vreun ban in mana, sau ii poate da diurna, iar acesta sa se descurce cu cele necesare. De cele mai multe ori se opteaza pentru varianta nr 2 pentru ca e mai convenabil pentru angajator. Si sa nu uitam faptul ca, multi prefera sa faca sacrificii si sa doarma in masina, doar pentru a economisi banii destinati pentru cazare si masa.