avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme la Casa de pensii - am primit somatie si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme la Casa de pensii - am primit somatie si titlu executoriu dupa ce am solicitat rezilierea contractului

Am renunţat la contractul de asigurare din motive de lipsă de bani nelucrând.Atunci când era 100 de lei pe lună mai mergea după aceea dacă s-a făcut 222 de lei nu am mai avut posibilitatea.Am trimis cererea de reziliere a contractului de asigurare prin e-mai din vară ca să primesc somaţie pentru nişte sume incredibile.Ce mă sfătuiţi să fac?
O altă problemă este şi faptul că adresa de la Casa de pensii [Editat] are data de 28.11 a.c. şi eu o primesc pe 7.12.2011.
În adresă nu se spune că pot face contestaţie în termen de 15 zile.Ce fel de zile? Lucrătoare? De la emiterea adresei? De la primire? Fără să fac niciun fel de politică dar se pare că totuşi competenţa unor funcţionari lasă de dorit!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:29, 10 Decembrie 2011
Buna ziua
De fapt ati trimis o notificare prin care solicitati rezilierea contractului cu Casa de Pensii [Editat].Am retinut ca ati trimis "cererea " prin email dupa care ati primit o somatie de plata- aici nu specificati ce anume sunteti somat sa platit.Contestatia o puteti face in termen de 10 zile calendaristice ( cand nu se specifica ce fel sunt acele zile acestea sunt calendaristice).In somatie ar trebui sa scrie ca aveti 10 zile in care puteti contesta de la data emiterii somatiei sau primirii acesteia de catre dvs.
Mai specificati ca intre data de inregistrare a somatiei la Casa de Pensii si data la care ati primit-o dvs nr. de zile .e destul de mare....ok. pastrati si plicul in care ati primit somatia...faceti contestatia, xeroxati plicul sa se vada data postei.....si cam atat.......deocamdata
Sper sa va fie de folos informatiile!
O zi buna
Vă rog să nu mă derutaţi...Adresa spune 15 zile...ªi unde trebuie să adresez contestaţia.?
Scuze pentru deruta...am citit 10 zile si nu 15 ...inca o data scuze
Contestatia o adresati Casei de Pensii [Editat]
Multumesc mult...
Mai am o problemă legată de această decizie la obligaţiile de plată...Se arată că prezenta decizie reprezintă titlu de creanţă conform art110 din OG 92,ea poate fi desfiintata de Casa de pensii conf. art.90 alin 2 si impotriva titlului executoriu se poate face contestatie la instanta judecatoreasca...Mă adresez întâi casei si apoi instantei? Multumesc mult
manolescuflorin a scris:
Se arată că prezenta decizie reprezintă titlu de creanţă conform art110 din OG 92,ea poate fi desfiintata de Casa de pensii conf. art.90 alin 2 (...)

Unele case de pensii s-au trezit peste noapte organe fiscale. :-/

Actele de executare se ataca cu contestatie la executare. Contestatia la executare se introduce la instanta competenta in termen de 15 zile de la comunicarea actelor de executare.

Instanta competenta este tribunalul, potrivit art. 2, pct. 4 Cod procedura civila coroborat cu art. 153, lit. i) din Legea nr. 263/2010. Daca tribunalul va dori sa-si decline competenta in favoarea judecatoriei, ii explicati ca este vorba despre o competenta materiala speciala, prevazuta in actele normative mentionate in fraza anterioara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia cas a fost/este obligatorie pentru membrii fostelor asociatii familiale, actualele intreprinderi familiale? registru ani registru ani :help:Am un prieten care si-a infiintat o Asociatie Familiala in anul 2000 impreuna cu fratele sau. Ieri a primit o somatie din care rezulta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Poprire prin executor de la kruk. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit un plic de la executor care instituie poprire la ordinal Kruk la un card de credit de la Garanti din 2009 care nu a mai fost platit din ... (vezi toată discuția)
Eos ksi eugenio0711 eugenio0711 Buna seara Acum cateva zile sotia a primit un plic de la EOS pe adresa noua la care s-a mutat dupa casatorie unde are si numele si prenumele schimbate ... (vezi toată discuția)