avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie:
Firma X incheie cu firmaY un contract de executie lucrari. La scurt timp de la incheierea contractului firma x afla din presa ca firma Y a intrat in insolventa.
INTREBARE: FIRMA y ARE OBLIGATIA DE A NOTIFICA FIRMA X CU PRIVIRE LA INTRAREA IN INSOLVENTA? ( din Legea nr. 85/2006 reiese ca da, dar nu stiu cum este in practica)
POATE FIRMA X DENUNTA UNILATERAL CONTRACTUL? AVAND IN VEDERE CA IN CONTRACTUL INCHEIAT INTRE CELE DOUA FIRME EXISTA O CLAUZA CONTRACTUALA CARE PERMITE DENUNTAREA UNILATERALA? Legea nr. 85/2006 stipuleaza ca acest lucru nu este posibil. Va rog sa imi dati un raspuns in acest sens.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 09:57, 9 Decembrie 2011
Luati legatura cu lichidatorul societatii Y. Daca societatea este in lichidare si s-a propus plan de reorganizare sau se va propune un astfel de plan nu este necesara rezilierea contractului. Daca insa s-a declansat procedura falimentului atunci contractul va fi reziliat oricum de lichidator.
Un contact cu lichidatorul societatii prestatoare va va lamurii.

INTREBARE: FIRMA y ARE OBLIGATIA DE A NOTIFICA FIRMA X CU PRIVIRE LA INTRAREA IN INSOLVENTA? ( din Legea nr. 85/2006 reiese ca da, dar nu stiu cum este in practica)

Doar in cazul in care firma X are o creanta impotriva lui Y lichidatorul il va notifica

POATE FIRMA X DENUNTA UNILATERAL CONTRACTUL? AVAND IN VEDERE CA IN CONTRACTUL INCHEIAT INTRE CELE DOUA FIRME EXISTA O CLAUZA CONTRACTUALA CARE PERMITE DENUNTAREA UNILATERALA? Legea nr. 85/2006 stipuleaza ca acest lucru nu este posibil

corect...
Daca doriti rezilierea contractului notificati in acest sens lichidatorul
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)
Litigiu firma in insolventa Crisbi Crisbi Firma X are o cladire inchiriata pe termen lung la firma Y,ce se intampla cu contractul valid al firmei Y in cazul in care firma X cere insolventa proprie? (vezi toată discuția)
Insolventa - soarta proceselor adiacente nyusziful nyusziful Buna ziua. Am aceasta intrebare: suntem societate in insolventa, avem insa contracte care se deruleaza inca. Unul din ele va trebui reziliat intrucat ... (vezi toată discuția)