avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie:
Firma X incheie cu firmaY un contract de executie lucrari. La scurt timp de la incheierea contractului firma x afla din presa ca firma Y a intrat in insolventa.
INTREBARE: FIRMA y ARE OBLIGATIA DE A NOTIFICA FIRMA X CU PRIVIRE LA INTRAREA IN INSOLVENTA? ( din Legea nr. 85/2006 reiese ca da, dar nu stiu cum este in practica)
POATE FIRMA X DENUNTA UNILATERAL CONTRACTUL? AVAND IN VEDERE CA IN CONTRACTUL INCHEIAT INTRE CELE DOUA FIRME EXISTA O CLAUZA CONTRACTUALA CARE PERMITE DENUNTAREA UNILATERALA? Legea nr. 85/2006 stipuleaza ca acest lucru nu este posibil. Va rog sa imi dati un raspuns in acest sens.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 09:57, 9 Decembrie 2011
Luati legatura cu lichidatorul societatii Y. Daca societatea este in lichidare si s-a propus plan de reorganizare sau se va propune un astfel de plan nu este necesara rezilierea contractului. Daca insa s-a declansat procedura falimentului atunci contractul va fi reziliat oricum de lichidator.
Un contact cu lichidatorul societatii prestatoare va va lamurii.

INTREBARE: FIRMA y ARE OBLIGATIA DE A NOTIFICA FIRMA X CU PRIVIRE LA INTRAREA IN INSOLVENTA? ( din Legea nr. 85/2006 reiese ca da, dar nu stiu cum este in practica)

Doar in cazul in care firma X are o creanta impotriva lui Y lichidatorul il va notifica


POATE FIRMA X DENUNTA UNILATERAL CONTRACTUL? AVAND IN VEDERE CA IN CONTRACTUL INCHEIAT INTRE CELE DOUA FIRME EXISTA O CLAUZA CONTRACTUALA CARE PERMITE DENUNTAREA UNILATERALA? Legea nr. 85/2006 stipuleaza ca acest lucru nu este posibil

corect...
Daca doriti rezilierea contractului notificati in acest sens lichidatorul
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)
Litigiu firma in insolventa Crisbi Crisbi Firma X are o cladire inchiriata pe termen lung la firma Y,ce se intampla cu contractul valid al firmei Y in cazul in care firma X cere insolventa proprie? (vezi toată discuția)
Insolventa - soarta proceselor adiacente nyusziful nyusziful Buna ziua. Am aceasta intrebare: suntem societate in insolventa, avem insa contracte care se deruleaza inca. Unul din ele va trebui reziliat intrucat ... (vezi toată discuția)