avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Litigiu firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Litigiu firma in insolventa

Firma X are o cladire inchiriata pe termen lung la firma Y,ce se intampla cu contractul valid al firmei Y in cazul in care firma X cere insolventa proprie?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
Crisbi, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:30, 9 Octombrie 2013
In prinicipiu nu este nici o problema atat cat firma Y plateste chiria la timp. Totusi, administratorul judiciar numit de instanta poate denunta contractul daca il considera pagubos pentru firma X.
Crisbi a scris:
ce se intampla cu contractul valid al firmei Y in cazul in care firma X cere insolventa?

Depinde daca X este in reorganizare sau in faliment:
Daca X este in reorganizare, admin judiciar, poate dispune continuarea contractului de inchiriere.
Daca X este in faliment, lichidatorul notifica Y pentru a elibera cladirea si ulterior a o valorifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa societate pe actiuni l.mihaela l.mihaela Stimati colegi doresc sa supun dezbaterii o speta care mie mi --a parut interesanta. SC X SRL in faliment este actionar majoritar detinand un procent de peste ... (vezi toată discuția)
Insolventa cristina69 cristina69 Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: Firma X incheie cu firmaY un contract de executie lucrari. La scurt timp de la incheierea contractului firma x afla ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)