avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general \"TOMBOLA IMOBILIARA\"...are suport legal ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

"TOMBOLA IMOBILIARA"...are suport legal ?

.....Buna ziua......
Prin aceasta intrebare caut raspunsul legal al unei "idei unice in romania" (cred eu) si pe care as dori sa o pun in practica si anume: -De peste un an de zile caut sa vind o propietate(o vila duplex) destul de mare,dar datorita situatiiei actuale nu gasesc cumparator si atunci mi-a venit ideea de a organiza o "tombola nationala" cu participarea baneasca (cota unica ...ex:1 leu) a tuturor celor care doresc sa ia parte la aceasta tombola.
Va exista un regulament si un site public...unde fiecaru-i eventual participant i se va spune cum va functiona aceasta tombola.(el hotarad daca participa s-au nu)
La intrunirea unui numar suficient de participanti ,se va efectua o extragere a unui SINGUR cistigator care va primi (vila)....doar pentru 1 leu,(suma cu care a participat).
In concluzie ,acesta actiune ....ARE TEMEI LEGAL...din punct de vedere juridic.
Bine'nteles,ca daca exista o oportunitate legala, voi contacta si angaja un avocat care se va ocupa de aceasta treaba.
Astept un raspuns avizat si tot odata si parerea utilizatorilor acestui forum privind (consistenta acestei idei):O.....................................cu respect :)
Cel mai recent răspuns: bunicumiki , utilizator 15:57, 20 Decembrie 2011
Din articolul de mai jos eu deduc ca nu puteti organiza, in calitate de persoana fizica, o tombola. Va pun doar un mic citat, restul cititi dvs.


Studiu de caz: Reguli de functionare ale unei tombole si prevederi legale

[...]
Referitor la TVA, art. 128 alin. 4 lit. b mentioneaza ca, in situatia in care a fost efectuata deducerea TVA, acordarea de bunuri cu titlu gratuit va fi asimilata livrarilor de bunuri cu plata. In situatia in care premiul acordat in cadrul tombolei este castigat de o persoana fizica, acest castig va fi impozitat potrivit art. 75 alin 1, art. 76 si 77 din Codul fiscal. In schimb, nu se impoziteaza veniturile obtinute din premii in bani sau in natura, a caror valoare este sub 600 lei, obtinuta de catre fiecare castigator.
[...]


[ link extern ]


Iar aceasta discutie mi-a intarit convingerea:
[ link extern ]

O sa mut intrebarea dvs. in forumul Impozite si taxe. Legalitate si interpretare juridica, pentru ca fiind vorba de tombola, cineva va avea un castig iar acel castig nu poate ramane neimpozitat. Poate cineva are o alta parere.
Buna ziua. Codul fiscal este o necunoscuta pentru mine. Inteleg insa (din ce mi-ati trimis) ca :
-cistigatorul trebuie sa plateasca 10% din voloarea cistigului (pe care,de fapt trebuie sa-l platesc tot eu ...donatorul) ,iar eu organizatorul mai trebuie sa platesc 1% din valoarea bruta.
-pe linga acestea ,ar mai fi de plata si cei 2% din valoare (la notariat ,privind transferul de propietate).....si credca ar mai loc de ceva
Cel mai descurajant paragraf mi se pare acesta:


In acelasi timp, pentru ca tombola sa respecte prevederile in vigoare, se va realiza un contract scris, impreuna cu o Hotarare a Consiliului de administratie al societatii, in care vor fi incluse informatii referitoare la: scopul organizarii tombolei, data, locul si ora de desfasurare, precum si natura premiilor acordate si contravaloarea acestora.


Este evident ca doar firmele / persoanele juridice pot organiza tombole :(
....Sa inteleg ca , cuvintul, forma, expresia, actiunea unei "TOMBOLE" este interzis unei persoane fizice. Trebuie sa fie o "portita" legala, poate cu alt "cuvint", alta "expresie",alt format,altfel de actiune,insa cu aceesi finalitate .
Mi se pare anormal ca tu, ca "individ" sa nu poti sa faci ceea ce doresti cu "dreptul tau" (suveran si garantat) de propietate, problema este doar sa urmezi caile legale si corecte.
Nu se poate,.....chiar nu pot sa cred acest lucru....(neuroni avem,totul e sa-i pun la treaba)
O sa mut subiectul dvs. in forumul Contabilitate in general , poate cineva care activeaza in acel forum va avea o alta parere decat mine si va poate ajuta cu un sfat in aceasta privinta.

Alte discuții în legătură

Bunuri comune sca baloisibaloi sca baloisibaloi Revin asupra unui subiect pe care l-am mai postat pe acest forum dar cu mai multe elemente. Rog colegii specialişti să-şi spună părerea şi dacă este ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru jocuri de noroc online marusso marusso Buna seara, In primul rand as vrea sa-mi cer scuze anticipat daca am postat in alta sectiune, m-am uitat printre forumuri si aceasta mi sa parut cea mai ... (vezi toată discuția)
Activitate economica ong danamihalea danamihalea buna ziua vanzarea catre membrii cotizanti prezenti la eveniment de tricouri cu sigla ONG pentru promovarea ONG este considerata activitate economica?. ... (vezi toată discuția)