avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap, insuficienta cardiaca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap, insuficienta cardiaca clasa III NYHA

Buna seara.

Tatal meu este bolnav cardiac de peste 10 ani si il cheama Nichita Fedot, Sarichioi, jud. Tulcea. In ultimii ani boala a avansat pana la insuficienta cardiaca clasa III NYHA. I-am depus dosarul la comisia de handicap cu toate actele medicale de acum 10 ani si i-au dat grad mediu. Este posibil asa ceva, legal vorbind, cand ordinul 762/1.992/2007 care reglementeaza incadrarea persoanelor cu handicap in grade spune clar ca la cardiaci pentru clasa III NYHA se acorda grad accentuat (II)? Am depus si contestatie la comisia superioara, iar la comisia judeteana mi s-a spus ca s-a inregistrat contestatia sub nr. 36075/17.11.2011 .

As dori parerea cuiva de specialitate, in special daca este cineva pe aici care a lucrat in comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Bucuresti, v-as fi recunoscator.

Cu mii de multumiri.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
eagle_free, utilizator
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 20:07, 8 Decembrie 2011
aly_yoana a scris:

[Editat - ordine fac moderatorii]

Sa stiti ca acordarea gradului are in vedere nu numai afectiunea, dar un rol important il joaca : alte venituri de care dispune persoana in cauza, daca este proprietar, ce bunuri detine


Unde scrie asta? Daca stiti textul de lege, dati-mi si mie va rog acel text de lege concret in legatura cu ceea ce ati spus dvs., asa cum am facut-o eu mai sus.

Si apropo, nu are nici un bun de lux si nici bunuri imobile in proprietate, doar dreptul de abitatie asupra unei locuinte, bunuri de uz casnic si o pensie de boala de 479 lei. Eu insa nu am vazut nici un text de lege in care sa se ia in calcul aceste criterii de evaluare. Pe langa bunurile astea, mai are ("ca bunuri") o duzina de medicamente pentru inima, de-a lungul a 10 ani.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
eagle_free, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap accentuat aureliagorgan1943 aureliagorgan1943 Ma numesc Aurelia Gorgan din Arad , as dori un raspuns la intrebarea: cu urmatoarele diagnostice pot beneficia de handicap accentuat? 1 ) purtatoare de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .deranjez cu o intrebare, am depus actele pentru indemnizatia ... mishu04 mishu04 Buna ziua .Deranjez cu o intrebare,am depus actele pentru indemnizatia de handicap,iar raspunsul comisiei a fost negativ. Codul asociat de comisia de evaluare ... (vezi toată discuția)