avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interpretare cerinta licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interpretare cerinta licitatie

Intr-o licitatie care are ca scop inchirierea unui teren din domeniul public caietul de sarcini solicita la documentele de calificare si certificatul de atestare fiscala eliberat de DGFP. Acum vin cu doua situatii in care am nevoie de interpretarea dumneavoastra juridica:

1. Prima situatie - "certificat fiscal prin care sa se ateste faptul ca nu are datorii bugetare fata de D.G.F.P, Consiliul Local al Orasului P. Certificatele fiscale vor fi eliberate de institutiile abilitate si vor fi depuse în forma originala". Aici se precizeaza clar ca nu trebuie sa aiba datorii.
2. Alta e situatia cand scrie "Cerinte privind calificarea ofertantilor: certificat de atestare fiscala, in original". Atat. Nu se solicita expres ca nu trebuie sa aiba datorii.

Deoarece in sectiunea "Contabilitate generala" nu am primit un raspuns satisfcator sper sa ma lamuriti dumneavoastra.

Fac precizarea ca in situatia de fata nu se aplica OUG 34/2006 privind achizitiile publice si nici dispozitiile Codului de Procedura Fiscala referitoare la licitatiile organizate pentru vanzarea bunurilor confiscate de ANAF in vederea recuperarii datoriilor acumulate de contrubuabili. Alte dispozitii legale in acest sens nu am gasit nici in actul normativ ce reglementeaza certificatele de atestare fiscala (Ordinului M.F.P. nr. 752/2006).

Intrebarea este: in situatia 2 poate fi calificata o firma care are in certificatul de atestare fiscala datorii in conditiile in care nu se solicita expres ca firma trebuie sa fie cu platile la zi catre buget?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:30, 7 Decembrie 2011
opinia mea este ca da. se poate califica si o astfel de firma pentru licitatie daca nu se specifica in mod expres sa nu aibe datorii catre bugetul de stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la buget - inchiriere teren zaganescu zaganescu Buna ziua, Imi puteti indica si mie actul normativ care prevede ca o firma ce are datorii catre stat(ce apar in certificatul de atestare fiscala) nu poate ... (vezi toată discuția)
Subcontractanti ? descalificare din cauza lor? razvan911 razvan911 Buna ziua, SUnt operator economic si particip in acest moment la o licitatie publica. Am 3 subcontractanti si pentru ei mi s-au cerut prin documentatie ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti ce acte sunt necesare pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscala pentru persoane juridice.Mentionez ca societatea ... (vezi toată discuția)